15.04.2024 22:04

Смяна на външния министър с Д.Митов или без подкрепа за Главчев: Борисов

Видян 3229 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

На срещата със симпатизанти в препълнена зала на читалище в Подуяне, освен новината за Йорданка Фандъкова като водач на депутатска листа на ГЕРБ в София, Бойко Борисов произведе и друга новина. Оттегли доверието на ГЕРБ от външния министър. Стефан Димитров в последния момент зае мястото на предварително посочения Ивайло Ценов, като във вторник кабинетът навършва едва седмица. Това няма да е най-краткото министерстване в ресора - имали сме и за 3 дни, и за 6 в 145 г. история на бг правителствата на фигури като Димитър Станчов и Атанас Буров.


Борисов предупреди, че ако това не стане, сваля доверие от премиера Главчев и че ако сега не го послушал, после щял. От пресцентъра на правителството съобщиха, че министър-председателят вече е уведомил президента Радев за подготвяната рокада.


Предложението е постът да бъде зает от Даниел Митов, който е сред основателите на ДСБ на Костов, после премина към ДБГ на Меглена Кунева и като виден член на коалицията на умните и красивите в тогавашната им коалиция Реформаторски блок оглави външното министерство в служебния кабинет на Марин Райков и в Борисов 2 от квотата на автентичната десница.  След това беше обвиняем с годин, оправдан, а накрая се пренесе в ГЕРБ и стигна до заместник-председател.


Със същите евроатлантически съображения, с които поиска отстраняване на дипломат номер 1, Борисов похвали "фантастичното представяне" на военния министър Запрянов, когото служебното правителство наследи от кабинета Денков, където той беше заместник на Тодор Тагарев. Мотивите, цитирани от кабинета за рокадата съвпадат с изразените от Борисов - отговорна координация и комуникация между членовете на кабинета и съюзниците и партньорите на България. 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 16.04.2024 06:26

    Стефан Димитров ядосал премиера Главчев в събота през нощта, когато бил неоткриваем докато течеше ракетната атака на Иран срещу Израел. Вместо това публикувал в социалните мрежи статус с българска позиция, която не била съгласувана. Не искал и да се срещне с американския посланик. Цялата дандания е заради американците. Митов е кадър на американските демократи в САЩ. От там се вмирисал рибата. Диктуват им отвън.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

рак

Ден да общувате открито с партньорите си

Ден да общувате открито с партньорите си, да