Николай Савов, който е новото евроатлантическо назначение за шеф на завода за боклук, всъщност беше уволнен от поста при ГЕРБ поради шокиращи обстоятелства, които тогава Фандъкова „взе главата” и на ресорния зам.-кмет на София Мария Бояджийска на 08.12.2016 г., официално „напуснала по лични причини”.

Свързани новини

29.11.2023 16:55

Смърт и 2 инцидента на съвестта на новия шеф на Завода за боклук при предишното му управление там

Видян 3887 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Николай Савов, който е новото евроатлантическо назначение за шеф на завода за боклук, всъщност беше уволнен от поста при ГЕРБ поради шокиращи обстоятелства, заради които тогава Фандъкова „взе главата” и на ресорния зам.-кмет на София Мария Бояджийска на 08.12.2016 г., официално „напуснала по лични причини”. Става дума за 2 инцидента-аварии, и двата поради лоша организация на работата или с други думи – по вина на директора. Още по-лошото е, че единият инцидент води и до смъртта на работник. Преди да припомним за тях, обърнете внимание, че същият кадър от 2018 до 2021 г. работи като зам.-кмет при доста съмнителния проВъзраждане титуляр в Елин Пелин.


Ето какво пише при отстраняването на Савов, който явно тогава е признал вината, защото сам си е подал молбата, тогавашният кмет Фандъкова:


„Назначила съм две проверки на завода за преработка отпадъците. Първата още миналата седмица е на здравословните и безопасни условия на труд. Проверката е по повод докладван инцидент с работник на територията на завода. Поискала съм случаите, които свидетелствата за пропуски в безопасните условия на труд да бъдат проверени и от Главна инспекция на труда. Назначила съм работна група, която да провери контрола на постъпилото количество отпадъци на входа на завода и контрола на получените и оползотворени рециклируеми материали и РДФ, както и реда за транспортирането им. Срокът за изпълнение е 31. 01.2017 г. Очаквам докладите на ресорния кмет за инцидента, при който пострада човек на завода и другият, при който беше повредена една от поточните ленти.


Вследствие на недобре организираната работа на персонала на завода директорът му Николай Савов подаде молба за освобождаване. На негово място до конкурс директор на предприятието е Николай Желев. Утре той ще бъде представен на общинските съветници и заедно с ресорния зам.-кмет ще изнесат информация за дейността на завода за механично-биологично третиране на отпадъците”.


Мария Пенчева


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

стрелец

Докато се занимавате с финансови въпроси

Докато се занимавате с финансови въпроси и грижи за