02.10.2015 12:47

Служител на ДАНС е задържан за изнасяне на класифицирана информация

Видян 1409 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В резултатат на работата на "Вътрешна сигурност", на ДАНС и специализираното звено за антикорупция към Прокуратурата, днес сутринта сме задържали един служител на ДАНС, който изнася класифицирана информация във връзка с разработки по линия на контрабандата. Това каза заместник-председателят на ДАНС Олег Петков на брифинг в сградата на МВР, предаде агенция Агенция "Фокус". "Ще бъдем безкомпромисни към такива служители в ДАНС", подчерта той.


Главният прокурор Сотир Цацаров допълни, че в момента се извършват действия по разследване в служебните помещения на въпросния служител, в ползваните от него МПС и пр. "Става дума за документи, представляващи класифицирана информация, повечето от които са свързани с планирани действия на ДАНС и Прокуратурата при противодействие на контрабанда и икономическата престъпност", уточни Цацаров.


Във връзка с вчерашната акция по противодействие на миграцията и каналджийството Олег Петков заяви, че ДАНС е взела активно участие в чисто оперативен план при провеждането на операцията. "ДАНС съвместно с МВР положи доста усилия да очертае кръга от лица, съпричастни към тази незаконна дейност и за които имаме оперативна информация, че активно работят. Смятам, че това е правилният път, по който трите институции работим и си взаимодействаме. Благодаря на Прокуратурата и колегите от МВР за свършената работа", каза още Олег Петков.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

водолей

Може да откриете, че прекарвате повече време сами

Дали заради разпукващата се пролет или просто е дошъл