Близо два месеца след изборите Столичният общински съвет

Свързани новини

28.12.2023 13:12

След срещата днес Контрера очаква СОС да избере председател на 11 януари

Видян 518 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Близо два месеца след изборите Столичният общински съвет съвет продължава да няма предедател, тъй като политическите формации не могат да постигнат съгласие по въпроса. В опит да бъде преодоляна кризата днес беше организирана нова среща. Нейни инициатори станаха общинските съветници Вили Лилков от "Синя София" и Карлос Контрера от ВМРО.


Всички политически формации в Столичния общински съвет, с изключение на Възраждане и на БСП за България, откликнаха на срещата, организирана от Карлос Контрера и от Вили Лилков. За първи път ГЕРБ-СДС участват на среща с колегите си във връзка с решаване на проблемите със застоя в СОС поради липса на председател. Да бъде избран временен председател на Столичния общински съвет до приемане на Бюджета на София за 2024 година е предложението на Вили Лилков от "Синя София". Той определи срещата като "добра" и е оптимист за това, че ще има избран председател на Столичния общински съвет. Карлос Контрера също предположи, че на 11 януари ще има решение на този проблем. Според ГЕРБ-СДС няма нищо ново, което не е казано до този момент. Те са готови и за нови избори.


Георги Георгиев заяви:


"Наистина е обидно да продължават да държат милион и половина граждани заложници. Намерихме решение за водния цикъл, намерихме решение за проект за над 100 милиона. Не може обаче все така да продължава. Тези хора щяха да спасяват София".


Антон Хекимян допълни:


"Тъй като пипате за неустойката, малко метафорично господин Георгиев се изказа, но всъщност неустойката в тази конкретна ситуация "Спаси София" излиза от тяхната сглобка и това означава блокиране на процесите в ППДБ. Ако те напуснат това управление, може би процесът ще придобие съвсем друга форма, но това са само хипотези".


Според ППДБСС всички в групата са единодушни, че не е добре да има избори. Те също са за избиране на временен председател. Андрей Зографски каза:


"Преди всичко, преди коалиционното споразумение, това беше първата среща, на която участваха ГЕРБ, въпреки, че буквално пет покани бяхме изпратили преди това, на които те не се отзоваха. За съжаление, видяхме един абсолютно неконструктивен тон и подход от тяхна страна, в който искат от нас поредно решение - ние сме дали вече няколко, но те не дават нито едно и казват: "Цялата отговорност е ваша". Има някакво огромно противоречие в техните думи и действия. Заявяват, че са твърда опозиция, но от друга страна искат да ги молим за подкрепа".


Преди 11 януари, за когато е насрочено заседанието на Столичния общински съвет, предстои да има нова среща, която Вили Лилков и Карлос Контрера отново ще организират.





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Южна Африка

Южна Африка е "магнит" за руските туристи

Южна Африка е най-популярната дестинация ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

риби