В западната част на Слънчев бряг, където хотелите са многократно по-малко, но има бая дискотеки, която не е управлявана от дружеството на Министерството на туризма, има работещо улично осветление вечер. Инфраструктурата в нея е към община Несебър.

Свързани новини

06.03.2023 14:22

Слънчев бряг без осветление и без Великденски ваканции

Видян 1223 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Източната част на Слънчев бряг, където се намират повечето хотели на първа и втора линия покрай плажа, администрациите и полицейското управление, както и хиляди жилищни апартаменти, е в пълен мрак вечер заради спряно електричество. Това обяви за TravelNews Веселин Налбантов, зам.-председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска и член на УС на Клуб на хотелиера в Несебър. Държавното дружество Слънчев бряг АД с принципал министъра на туризма и рекордна загуба от 1,6 млн.лв. за 2022 г. е изключило уличното осветление, за да „пести средства”. Компанията стопанисва инфраструктурата в Слънчев бряг – изток.


„Ситуацията пречи на бизнеса и няма да отворим хотелите за Великден въпреки интереса от румънски и български туристи“, каза Налбантов. Той дори е отказал голяма група от Гърция, защото ще направи антиреклама на курорта и въобще на България. Държавата кани пролетно и предсезонно за маса пари и журналисти от цял свят, които да ни правят реклама с материали, какво ли ще напишат при тази тъжна гледка? В момента шетат и представители на големите туроператори, които разчитаме да върнат туристите от чужбина, при които спадовете продължават и след К19 без изгледи за ръст. Тече и кампания за 6 млн.лв. в чужди медии. От друга страна, в Слънчев бряг има постоянно живеещи около 5000 души. Също така са настанени и много украински бежанци.


В западната част на Слънчев бряг, където хотелите са многократно по-малко, но има бая дискотеки, която не е управлявана от дружеството на Министерството на туризма, има работещо улично осветление вечер. Инфраструктурата в нея е към община Несебър.





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

овен

Важен ден

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Важен ден, особено за взаимоотношенията ви с околните.