10.06.2010 16:32

Слагат видеокамери в парка на Военна академия

Видян 1982 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

От Московска 33 обмислят поставянето на видеонаблюдение в парка на Военната академия след кражбата на три цеви на пушки от оградата.


Целта е да се гарантира сигурността на парка и оградата на Военна академия Георги Раковски, съобщиха от пресцентъра на общината. Столичното кметство ще изпрати и реставратор, който ще направи оглед на място и ще вземе решение как металният парапет да бъде възстановен.


Паркът бе отворен за граждани на 8 т.м. с тържествена церемония. Ден след това от оградата бяха откраднати три цеви на пушки с висока историческа стойност. Оградата е направена през 1933-1934 г. от оригинални 1500 цеви на пушки, участвали в Балканските и Първата световна война.


Общината има договорка с полицията за парка и по случая още в сряда там е имало представители на МВР. Кметът на София Йорданка Фандъкова е изразила своята убеденост, че полицията ще си свърши работата и крадците ще бъдат намерени. Общината се ангажира да направи всичко възможно за възстановяването на оградата.


Цевите на пушките от оградата на академията нямат колекционерска стойност, а само мемориална, казаха експерти от Софийския исторически музей, цитирани от Фокус. Според тях цевите на пушките може би са откраднати за старо желязо.


От музея припомнят, че такива случаи е имало и преди години, когато са били откраднати металните части на Докторския паметник, както и металната плоча от паметника на Одринската епопея. От вандалските набези за старо желязо са пострадали и много от паметниците в Борисовата градина.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

везни

Спонтанно предложение от ваша страна да направите услуга

Спонтанно предложение от ваша страна да направите