Свързани новини

19.12.2013 10:04

Сключиха Националния здравен рамков договор

Видян 1182 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Здравната каса ще влезе в следващата бюджетна година с дефицит от 80 милиона лева. Това обяви директорът на институцията д-р Румяна Тодорова по време на подписването на Националния рамков договор в здравеопазването за 2014-а година.Договорът е факт, броени дни след като Лекарският съюз и Здравната каса постигнаха консенсус по параметрите на документа.


Той предвижда от следващата година да се увеличат цените на 24 клинични пътеки, ваксините и ин витро процедурите да се финансират от Министерството на здравеопазването, а пенсионерите да плащат по левче на посещение при джипито.


След като миналата година лекарите не успяха да постигнат консенсус със Здравната каса и Рамков договор за тази година не бе подписан, днес документът за 2014-а е факт.


Председателят на лекарското съсловие д-р Цветан Райчинов го определи като възможния рамков договор за 2014-а, тъй като по параметрите му имало още много какво да се желае, съобщава Дарик. Райчинов допълни, че и най-лошият Рамков договор е по-добър от липсата на такъв.


За шефа на Здравната каса д-р Румяна Тодорова документът е доказателство, че за 6 месеца управляващите са успели да намерят необходимите средства за подобряване на ситуацията в родното здравеопазване.


Освен че в новия договор не фигурират ваксини и ин витро процедури, защото се връщат за финансиране към Здравното министерство, трябва да се отбележи, че и средствата, предвидени за тях, ще останат в Здравната каса за покриване на други разходи, допълни здравният министър д-р Таня Андреева. Тя уточни също, че печалбите от наеми на болници и ДКЦ-та ще остават на разположение на самите заведения, за да може в тях да се правят съответните инвестиции.


Удовлетворение от подписването на документа изразиха и зъболекарите. Председателят на съсловната организация д-р Борислав Миланов увери, че от следващата година няма да има дефицит по отношение на финансирането на денталната медицина у нас, няма да има и неусвоени средства.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

водолей

Може да откриете, че прекарвате повече време сами

Дали заради разпукващата се пролет или просто е дошъл