Скандал с WIZZ-маратона в София

Свързани новини

16.10.2023 09:23

Скандал с WIZZ-маратона в София - поредна измама: Евронюз

Видян 2275 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 4.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Навръх 18-годишнината си в България нискокласната унгарска авиокомпания WIZZ се забърква в скандал след скандал. Всичко започна още лятото, когато за разлика от Румъния, България засега само заплаши, но не погна въздушните линии заради купища неизпълнени полети и изоставени по летищата хора.


Днес представяме първия епизод от поредица скандали на WIZZ, която ще ви бъде много интересно да проследите. Сериалът се основава на дела и документи. Започваме с международно петно, което за пореден път, в рецидив още от 2020 г., WIZZ лепна на София така, както го описва най-авторитетната европейска новинарска медия Евронюз:


Кениецът „Лабан Черуйот”, който се класира на четвърто място на дистанцията от 21.1 км на Софийския маратон миналата неделя, е съвсем друг човек и не е имал право да стартира, тъй като е със спрени права заради употреба на допинг.


Истинското име на кенийския състезател всъщност е Алекс Лагат. На Маратона в София той се е записал с името на своя съотборник и сънародник Лабан Черуйот, който обаче по същото време е участвал на състезание в Полша.


За 4-тото си място в София Лагат е получил от наградния фонд 400 евро. Правата на двамата състезатели се държат от един и същ мениджър - Золт Бенедек (б.р. от същата националност като спонсора на надпреварата WIZZ, чието име вече се изписва на нея редом с това на българската столица, което е още по-голям срам), който вече е признал вината си пред организаторите на надпреварата.
Следва Алекс Лагат да бъде дисквалифициран от състезанието, а мениджърът да бъде разследван за измама от Международната федерация по лека атлетика.


Атлетите на Золт Бенедек са редовни участници на маратоните в България. През пролетта Лабан Черуйот дори спечели надпреварата на класическата дистанция във Варна.


През 2020 година победителите в Софийския маратон, отново под егидата на WIZZ, при жените и мъжете - украинката Виктория Хапилина и мароканецът Юсеф Сбаи също бяха уловени с допинг и правата им бяха спрени. Измама след измама, само срам няма.

Наталия Каменова


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

стрелец

Докато се занимавате с финансови въпроси

Докато се занимавате с финансови въпроси и грижи за