Свързани новини

19.02.2013 17:23

Скандал! „Протестиращата“ Пеловска не представлява никого

Видян 2566 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Оказа се, че „протестиращата“ Даниела Пеловска, която се самообяви за водач на демонстрантите през последните дни, е била стара познайница на премиера Бойко Борисов. Тя участва в пресконференцията на премиера днес и обяви подкрепа за правителството му. Всичко това взриви социалните мрежи и наостри демонстрантите срещу нея. Представители на недоволните категорично се разграничиха от обявената от премиера за техен представител. „Абсолютно никой не я е оторизирал Даниела Пеловска да говори от името на протестиращите срещу правителството. Тя предаде цяла България. Никой не й делегирал правата“, заяви един от лидерите на демонстрантите Янко Петров пред Канал 3. „За какво благодари на това правителство. Да пада цялото правителство! Протестите продължават“,  категоричен бе той. „Аз съм афектиран, аз съм бесен. Тя се опитва да дискредитира каузата“,  повтори на няколко пъти Петров.


Пеловска участва в брифинга в качеството си на вносител на писмото с исканията на протестиращите. Тя говори дълго и разпалено в защита на правителството, а по-късно след въпроси дали е свързана с управляващите, пресконференцията завърши със скандал. От своя страна, министър-председателят категорично отрече да я познава.


Тя отхвърли въпросите за децата си, като каза, че се гордее с тях и призова да не се „търси под вола теле, защото няма да го намерите“. Настанена до министър-председателя по време на кризисната му пресконференция, на която той обещаваше как ще изпълни исканията от декларацията на протестиращите, Пеловска призова никой да не си преписва никакви заслуги и никой да не се възползва от волята на България и да оглавява протестите. „Ако утре това правителство подаде оставка, всичко ще бъде сринато“, заяви тя.


„Даниела Пеловска е внедрено лице на герберите в протестите. Вижте какво работят децата и! А тя самата е едно от лицата, което дискридитира управлението на ОДС с личното си облагодетелстване при приватизацията. Халал да му е на Бойко, но на лъжата краката са къси!“, заяви, от своя страна, Aтанас Атанасов от ДСБ.


Интересен е фактът, че дъщерята арх. Павлета Пеловска, родена 1984 г., е назначена от ГЕРБ за заместник-кмет в Столичнатата община на район Изгрев. Синът й също не е останал по-назад – Румен Пеловски е юристконсулт на Общината от 2010-а и притежава заложна къща в Добрич.


Пикантни детайли около „протестиращата“ лъснаха през вчерашния ден. Оказа се също, че Даниела Пеловска е била известна бизнесдама в Добрич, приватизатор на Макаронената фабрика, пише Биволъ. Шеф е на Добруджански протеин и на Хранителни стоки ЕООД. Чрез фирмата Сердика турист тя притежава и голям хотел на морето в Кранево – София пласт, който се намира точно на плажа с близо 100 стаи и 10 апартамента. Проверка в Агенцията по вписванията показва, че е доста имотна и на практика е милионер.


И миналото й не остава по-назад. Пеловска е била член на СДС. През 2005 година напуска партията, за да стане водач на листата на Новото време в Добрич на парламентарните избори.


По-късно вчера във Фейсбук бе разпространено писмо от Даниела Василева Пеловска до ген. Бойко Борисов в качеството му на главен секретар на МВР:


„Уважаеми генерал Борисов, позволете ми да изразя безкрайната си благодарност за светкавичната реакция от Ваша страна в петък вечерта - 14 януари, във връзка с мой много сериозен личен проблем.


Моля да поздравите всички служители на МВР, които помогнаха за решаването му.


С бързи и ефективни действия, като тези при моя случай, убедена съм, се възстановява доверието към българската полиция и аз лично ценя Вашите усилия в тази посока. Изцяло подкрепям Вашата инициатива за подпомагане децата на загиналите полицаи и Ви моля да приемете моето предложение те да почиват в хотела ми, на мои разноски, който се намира в курорта Кранево - във време по Ваша преценка.


Моля да изкажете служебна благодарност на всички, работили по случая.


С уважение: Даниела Пеловска.“


В петък вечерта по пътя за София г-жа Пеловска се „разделила“ с чантата си, в която е имало голяма сума пари и много изключително важни документи. Обърнала се за съдействие лично към главния секретар на МВР ген. Бойко Борисов. По негово нареждане по случая са работили служите от РДВР - Търговище, РДВР - Габрово, и РПУ - Севлиево, в резултат на което чантата е била намерена, без да липсва нищо от нея.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

лъв

Много е важно днес да останете верни на себе си


Много е важно днес да останете верни на себе си и да