Свързани новини

23.06.2012 11:58

Сирия свали турски изтребител, Анкара иска разследване

Видян 1922 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Турция може да се обърне към международна организация за създаване на специална комисия, която да се заеме с разследването на инцидента със сваления от Сирия турски изтребител, предава РИА "Новости". Генералният щаб на турската армия в петък съобщи, че изтребител от военновъздушните сили на Турция, който е излетял от авиобазата „Ерхач” в провинция Малатия, е изчезнал от екрана на радарите половин час след излитането си. Сирия призна, че в петък е свалила турски изтребител F-4 над Средиземно море, предаде АФП .


„Потвърдихме, че целта е била военен турски самолет, който е бил ударен, след като е навлязъл във въздушното пространство на Сирия. Той се е разбил в морето, в териториалните води на Сирия, на около 10 километра от бреговете на провинция Латакия”, заяви в петък вечерта в източник от сирийската армия, поискал анонимност.


Турският премиер Реджеп Тайип Ердоган заяви, че сирийските власти са се извинили за разбиването на турски изтребител. Коментарът предполага, че изчезналият по-рано над Средиземно море самолет е бил свален от Сирия, предаде АФП . 


"Сирия незабавно отправи много сериозно извинение за инцидента и призна, че това е било грешка", е цитиран да казва от турския в-к "Хабертюрк" Ердоган, докато е бил на борда на самолет по пътя към Турция от Бразилия.


По-рано беше съобщено, че двамата пилоти на изтребителя, които са катапултирали, са живи и са спасени, но министър-председателят Ердоган не потвърди съобщението.



Етикети
, , , , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

козирог

Днес ще се окажете по-фокусирани върху външния си вид

Днес ще се окажете по-фокусирани върху външния си вид,