Свързани новини

07.08.2017 09:28

Симеонов: Ще има компенсации заради Калиакра

Видян 1637 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„На този етап въпросът със защитена зона „ Комплекс Калиакра” ще бъде решен с компенсации или с възмездяване с земи, тъй като става въпрос за неголеми територии”, съобщи пред Нова телевизия вицепремиерът Валери Симеонов.


 „Става въпрос за тясна ивица покрай самия бряг. В момента по-голямата част от тази ивица е от пустеещи земи. Там има и два ветропарка и едно голф игрище. Не става въпрос за големи територии, не става въпрос и за ощетяване на голям брой хора", уточни вицепремиерът.


"За тази територия има забрана за извършване на всякаква земеделска дейност. Има и участък от акваторията, в който е забранено "тралянето"”, подчерта Симеонов.  „Риболовът не е забранен. Риболовът е разрешени. Хората, които имат лодки, могат да продължават да излизат на риболов”, обясни той.


"Не мога да упрекна министъра на околната среда и водите за издаването на тази заповед, защото всеки ден забавяне носи загуби от 20 хил. евро на държавата. Преди 18 месеца България е осъдена. Делата са приключили с решение на съда, че България подлежи на санкции", подчерта Валери Симеонов.


Валери Симеонов коментира и задържането за трафик на хора на доскорошния председател на структура на НФСБ Анелия Велева.


„Тя си има авторитет в Костинброд. Естествено е, че я познавам. Аз лично бях изненадан от това. Не се наемам да коментирам истина или не е истина. Не съм правил контакт с нея. Не ми е проблемът тя, за да търся среща с нея. Тя беше достатъчно лоялна и си подаде оставката. Въпросът е приключен, не виждам защо трябва да правим индийски сериал от това” , заяви той.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

козирог