Свързани новини

01.11.2018 12:30

Симеонов: Няма оставка и заради БГ паспортите

Видян 1366 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Не мога да приема с мълчание упреци и искания за оставка без каквото и да било основание”, заяви вицепремиерът Валери Симеонов по повод акцията в ДАБЧ.  Призивите той да се да се оттегли бяха от страна на на БСП, ДПС и Воля.


Вицепремиерът подчерта, че не ръководи и не контролира ДАБЧ, като изтъкна, че не са му вменени такива функции. Симеонов отбеляза, че има задължение само на координация.


 Той посочи, че през лятото на 2017 г. е получил сигнали за злоупотреби в работата на агенцията.


„Едно лице поиска дискретна среща с мен – Катя Матева, към онзи момент все още служител на Министерството на правосъдието, пряко отговарящ за българското гражданство. На срещата ми бяха предоставени писмени данни и сигнали, подадени до ДАНС в по-ранен период”, отбеляза Симеонов. Той допълни, че нямало как да прецени достоверността на информацията и се е консултирал с колегата си Красимир Каракачанов.


„Информирах го за сигналите, след това получих от него съгласие и предоставих тези материали на съответните специализирани служби. Срещата беше проведена в моя кабинет – пред свидетели на 30 октомври 2017 г.”, каза Симеонов.


„Направих втора среща, за да се уверя доколко се работи по въпроса, и с това моите ангажименти приключиха”, подчерта той.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

овен

Важен ден

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Важен ден, особено за взаимоотношенията ви с околните.