Путин зарадва своите с данните за икономическия растеж от 3,5 процента на фона на прогнози за 2 на сто и при близо до нулев или под нулата в основни стопански сили като Германия и САЩ. Той също така рапортува за реален ръст от 8% на заплатите, като това е преди увеличението след броени дни - от 1 януари, на минималната, а с нея - на всички останали, с нови 18%. Путин се хвали и с рекордно ниска безработица от 2,9 на сто.

Свързани новини

17.12.2023 21:12

Силни и суверенни или мъртви: Путин, официално подкрепен за президент от Единна Русия

Видян 816 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Русия е такава странна, че трябва или да бъде суверенна, или да спре да съществува", заяви при официалното гласуване на подкрепата на кандидатурата му за президент от управляващата партия Единна Русия. Цялото му слово беше подчинено на принципа: "Силни или мъртви". Официаланата подкрепа с пълно единодушие идва точно 3 месеца преди изборите за държавен глава на 17 март догодина, като до 29 декември - последния работен ден на годината, той трябва да е внесъл в Централната избирателна комисия на РФ, заедно с 300 000 подписа на граждани.


Кандидатурата му беше подкрепена единодушно в неделя, след като в събота зад него застана авторитетен инициативен комитет от 700 знаменитости, сред които са носителят на Оскар Никита Михалков, световноизвестният диригент Гергиев, видни спортисти и военни. В петък пък той се срещна с лидерите на парламентарните партии в руския парламент, а ден по-рано - в четвъртък, даде традиционния си 4-часов маратон от отговори на журналистически и граждански въпроси, в чиито рамки успя да се похвали със следните неща: 


Путин зарадва своите с данните за икономическия растеж от 3,5 процента на фона на прогнози за 2 на сто и при близо до нулев или под нулата в основни стопански сили като Германия и САЩ. Той също така рапортува за реален ръст от 8% на заплатите, като това е преди увеличението след броени дни - от 1 януари, на минималната, а с нея - на всички останали, с нови 18%. Путин се хвали и с рекордно ниска безработица от 2,9 на сто.


Първите изследвания на общественото мнение, след като той за първи път съобщи за кандидатирането си за пети мандат показа, че той може да разчита на около 70% подкрепа от гражданите на Русия. Изборите са насрочени, което едва ли е случайно, за дните около 10-годишнината от "възсъединяването", както го наричат в Русия, и анексията, както се смята извън нея на Крим.


Напомняме, че на 31 декември се навършват 24 г., откакто в навечерието на новата 2000 година Борис Елцин изненадващо използва празничното си послание, за да възвести предаването на щафетата на новия властелин на Кремъл - тогава премиер от 5 месеца Владимир Путин. От 2000 г. до 2008 г. той беше президент с 2 последователни мандата, след това даде за един мандат жезъла в ръцете на най-верния си съратник Дмитрий Медвидев, а сам се върна на министър-председателския пост, като де юре удържа властта си непокътната, а след това двамата направиха ротация на постовете.


Преди изборите през 2012 г. юристът Путин удължи чрез законови промени мандата на държавния глава от 4 на 6 години и така си осигури властта поне до 2018 г., когато беше и преизбран за втори път като двумандатник. 


През 2020 г. бяха приети промени в Конституцията и право на повече от 2 последователни мандата за Путин по предложение на първата космонавтка Валентина Терешкова и 3-кратния олимпийски шампион по борба Александър Карелин като депутати в Държавната дума. Де юре и де факто те се отнасят само за сегашния властелин на Кремъл.


След това през 2021 г. той свали преди парламентарните избори Медведев от премиерския пост и го прати шеф на своята партия Единна Русия и свой заместник във военния съвет на РФ.  


С началото на войната в Украйна на 24 февруари 2022 г. нямаше никакво съмнение, че Путин, който не казваше ясно ще използва ли опцията за трети пореден мандат и общо пети в кариерата си, ще се възползва от конституционните промени в негова полза. В момента той е на 71 години, а в края на своя мандат през 2030 г. ще бъде на 77 г. 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

везни

Днес темите ще са свурзани най-вече с личния ви живот

Днес темите ще са свурзани най-вече с личния ви живот,