Всички участници в планирания газопровод "Силата на Сибир 2", който ще доставя руски газ за Китай през Монголия, подкрепят проекта, потвърди руският президент Владимир Путин във вторник.

Свързани новини

18.10.2023 14:04

Силата на Сибир 2 ще доставя природен газ за Китай през Монголия

Видян 590 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Всички участници в планирания газопровод "Силата на Сибир 2", който ще доставя руски газ за Китай през Монголия, подкрепят проекта, потвърди руският президент Владимир Путин.

Руският президент говори по време на среща с монголския си колега Ухнаагин Хурелсух в рамките на форума "Пояс и път" в Пекин.

"Имаме значителни проекти, многостранни, включително съвместно с Китайската народна република, имам предвид например изграждането на газопроводна система през Монголия до Китай. Всички страни искат да участват, искат да работят [в този проект]. Това е въпрос на изпълнение, мисля, че ще се движим с добри темпове", отбеляза Путин.

Предложеният газопровод ще доставя газ от полуостров Ямал, който преди конфликта в Украйна обслужваше пазара на ЕС чрез няколко тръбопровода, включително "Северен поток", чиито потоци се свиха, преди да бъде взривен през септември миналата година.


Природният газ от находищата в Западен Сибир ще потече през Монголия към Китай - най-големият вносител на енергия в света и все по-голям потребител на газ.

Мегапроектът за газопровод има за цел да промени енергийните потоци в Азия, тъй като Русия се насочва към по-голямо енергийно сътрудничество с Пекин и други източни пазари.

Москва възнамерява да увеличи доставките на газ за Китай с 50 млрд. куб. м годишно чрез "Силата на Сибир 2", докато съществуващият газопровод "Силата на Сибир" трябва да осигурява 38 млрд. куб. м годишно до 2025 г.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

везни

Днес темите ще са свурзани най-вече с личния ви живот

Днес темите ще са свурзани най-вече с личния ви живот,