Напомняме, че според източници на 19 минути от върховете на властта - денят Х, който е избран за отменяне на българското вето за РСМ е 24 май.

Свързани новини

26.04.2022 09:48

Ще преместим ветото за РСМ: Петков

Видян 1222 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


"Нищо няма да се направи, без да има гласуване в НС и широк обществен дебат", заяви пред Nova  премиерът Кирил Петков, който отрече да има договорки за започване преговори за членството на Република Северна Македония (РСМ) в ЕС до юни месец.


 


„Ние да ги качим на влаковите релси на Европа, но критериите, които те трябва да изпълняват да са ясно заложени от нас“, каза той.


 


„Не трябва просто да вдигнем ветото за започване на преговори на РСМ за ЕС, ние трябва да преместим ветото. Промяната на конституцията да се случи преди първата от многото глави, които трябва да се отворят“, заяви Петков. Това значи, че ние ще кажем ДА, а после евентуално комисиите ще изпълняват обещанията. Опитът сочи, че досега ни лъготят.




Напомняме, че според източници на 19 минути от върховете на властта - денят Х, който е избран за отменяне на българското вето за РСМ е 24 май.  Напомняме, още че в македонската конституция премиерът явно не е чел и не знае, такова нещо като "малцинство" НЯМА!


 


 “България обеща да пусне РСМ в ЕС до юни”, обяви преди седмици външният министър на Германия Аналена Бербок. Тя посочи, че е обсъдила темата в двустранен разговор с външния ни ми министър Теодора Генчовска в Люксембург.




„Имаме информация, че вече има проектодокумент, който циркулира между Скопие и София”, обяви по-рано и шефът на парламентарната комисия за външни работи на РСМ и бивш външен министър в кабинета на ВМРО-ДПМНЕ Антонио Милошоски.


 



Егор Глазунов




 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 26.04.2022 10:01

    Какъв извратен, хлъзгав и шмекерски език на един непредсказуем измамник и спекулант

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

рак