Свързани новини

31.07.2019 16:37

Шестима от трафикантите в Дунав остават в ареста

Видян 1443 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Специализираният наказателен съд определи „задържане под стража“ за шестима от осемте задържани на 29 юли за участие в организирана престъпна група за трафик на мигранти и на жени с цел сексуална експлоатация. Участниците в групата са заподозрени и в извършването на серия палежи, съобщи Нова тв.

Другите двама от нея (две жени) са с „домашен арест“, за да могат да гледат децата си, определи съдът. Към наказателна отговорност за участие в групата са привлечени още две лица, които все още се издирват и предявяването на обвиненията им предстои.

Групата бе неутрализирана по време на „производствен“ банкет на видински остров на 29 юли при акция на Специализираната прокуратура, ГДБОП и ОДМВР –Видин. Действията на разследващите са по сигнал, че същия ден групата планира да прекара група мигранти в Румъния с моторна лодка през Дунав.


Въпросните мигранти – трима мъже, три жени и три деца, бяха задържани на магистрала „Хемус“ в бус на път от София за Видин. При задържането на участниците в групата е иззета лодката, собственост на ръководителя, с която деветимата е трябвало да бъдат преведени на румънския бряг. Тя е специално изпълнение с възможности да развива до 170 км/ч.

Ръководителят на групата е осъждан за убийство и е изтърпял 10 –годишно наказание. Осъждани или с криминални регистрации са и повечето от участниците в групата.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

дева