Свързани новини

16.02.2012 16:04

Шефката на НЗОК е взела бонус колкото 13,14,15 и 16-а заплата

Видян 2007 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

След като в сряда първо отрече да е вземала бонус, после призна, че е вземала, ама не 30 000 лв., шефката на НЗОК д-р Нели Нешева сама каза, че е получила 12 156 лв. премия за 2011 година. Нешева обяви, че обмисля да съди сини депутати за клевета.
"Не може да се петни името на един човек. Това е клевета, с цел сензация", смята шефката на здравната каса.


Клевета ли?! Какво безсрамие!



Оказва се, че бонусът е равен на нещо като 4 заплати на Нешева – все едно е взела не 12, а 16 (без малко) месечни възнаграждения през 2011 г.
От НЗОК, защо ли, отказаха да ни дадат информация за месечното възнаграждение на шефката си, ала ние и сами си намерихме. То се равнява, според нормите в държавата за нейния договор на управление на касата, на 3 средни месечни за обществения сектор – сиреч депутатска заплата, но плюс още 35%.
Сумата излиза 3000 лв или по-точно 3280,50 лв. Ако се сметне в средни работни заплати за страната, се равнява на 2944,35. Към тях, според колективния трудов договор в касата, за титлата “доктор” на Нешева се полагат и още 15 лв.
Ако бяха спестени 10-те милиона лева бонуси за служителите в здравното министерство и в касата, можеше да не бъдат затворени 10 от 14-те болници, които фалираха миналата година. Или да се купят така недостигащите нови линейки за цяла България. Или да се направят 2000 бебета инвитро. Или животът на стотици деца да бъде спасен с операции в чужбина.
Другото води до смърт на невинни болни хора – миналата седмица само за 1 ден само в София 9 души намериха смъртта си, докато чакаха спешна помощ. Апропо, най-нископлатените лекари са там, но те премии не са взели.
Напомняме, че по идея на Нели Нешева и Лъчо Мозъка бяха пробутани 2 милиона лева за ваксини, които могат да обрекат хиляди тийнейджърки на безплодие, за което 19’ писа преди месец. В тази афера са намесени солидни бизнес интереси, информираха ГЕРБ-ери, които не одобряват случващото се.
Напомняме също, че по друга важна публикация – за удивителната детска смъртност при трансплантации в Правителствена болница и незаконното извършване на операции там, също си имало обяснение.
Сашо Диков попита защо здравният министър пази от сериозни проверки и наказания директора на клиниката с въпроса: Жена Ви работи ли при д-р Спасов в Правителствена болница или да?!
Напомняме и факта, че при управлението на Нешева и Константинов НЗОК и лекарствената политика на МЗ реално влязоха в системата на Здравния октопод около Софарма, чийто кадър Гергана Павлова е зам. на кюстендилския гинеколог в министерството и надзорник на Нешева в касата.
Ала ще дойде моментът всички те да отговарят...



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

скорпион

Въздържайте се от сложни решения с продължително влияние

Въздържайте се от сложни решения с продължително