Двама служители на Столичната дирекция на полицията са отстранени от работа заради охрана на частния клуб на Мартин Божанов-Нотариуса със заповед на директора на СДВР Любомир Николов.

Свързани новини

07.03.2024 10:12

Шефът на СДВР отстрани двама полицаи, охранявали частния клуб на Нотариуса

Видян 648 пъти | Коментари 2
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Двама служители на Столичната дирекция на полицията са отстранени от работа заради охрана на частния клуб на Мартин Божанов-Нотариуса със заповед на директора на СДВР Любомир Николов, съобщи БНТ, като се позова на свои източници.

Данните са, че в минал период от време двамата униформени са охранявали "SS клуб" в столичния кв. "Гео Милев", в който според първоначалната информация, подбрани магистрати са влизали със специални пропуски.

"SS club" е на пешеходно разстояние от сградата на Специализираната прокуратура, в клуба се ходеше с карти за достъп. Това го знае цялата Специализирана прокуратура. В този клуб много висши антикорупционни магистрати имаха достъп. Това място се е използвало за неформални връзки с магистрати и то изключително на средно и високо ниво, разказа преди време журналистът от Антикорупционния фонд Николай Стайков.

Заповедта на комисар Николов е издадена няколко часа, след като от вътрешното ведомство съобщиха, че министърът на вътрешните работи Калин Стоянов е разпоредил извършването на проверка във връзка с разпространени в медийното пространство снимки, за които се твърди, че са на полицейски служители, които са осъществявали към онзи момент нерегламентирана дейност по охрана на лица и обекти.

МВР проверява дали още полицаи са охранявали частния клуб на Божанов.

Кадрите на униформените служители на МВР пък бяха разпространени в страницата във Фейсбук на Фондация "Антикорупционен фонд".

От вътрешното ведомство обявиха още, че при проверка е установено, че от 1 януари 2018 г. до 31 март 2021 г. служебни полицейски автомобили са престоявали в близост до ресторанта "Осемте джуджета", но нямало доказателства за пряка ангажираност на полицейски служители в охраната на заведението и наемателите му.

Снимка: Дарик



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 ушев 07.03.2024 14:48

    Преди 29 години подписваха декларация, че не работят допълнително. Предполагам и сега е така.

  • 001 Anonimen 07.03.2024 11:49

    От много години полицаи охраняват мутри, когато не са на работа! Явно, вече го правят и в работно време! Едни и същи са, които се въртят и редуват като мутри, полицаи, охранители и шефове в МВР! Политиците да не се правят, че не знаят!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

риби