Свързани новини

07.10.2010 09:53

СГС пусна Златко Баретата под домашен арест

Видян 4377 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Софийски градски съд освободи Златомир Иванов – Златко Баретата от ареста и му наложи по-леката мярка за неотклонение домашен арест.


Влошеното здравословно състояние на Баретата беше основната мотив на магистратите да променят мярката му за неотклонение от най – тежката задържане под стража в по-лека. В последната си дума преди да чуе определението на съда, Златомир Иванов поиска магистратите да погледнат на него като на нормален човек и да не се съобразяват с това, което биха написали медиите, ако излезе от ареста. Поиска съдът да прецени реалното му здравословно състояние. Заяви още, че в момента не се лекува, пие само билки и e в болнична стая, която му осигурява единствено необходимите хигиенни условия. "Седем месеца съм в една стая с двама души охрана, които се сменят на 12 часа. Те се страхуват да не стане нещо и затова не ми позволяват нищо", каза бившата барета на председателя на съдебния състав съдия Петър Гунчев. Каза, че има нужда от семейството си и да си почине. Припомни и че вече са му направени три операции и ако продължава така, сигурно ще се наложи да му направят и четвърта.


Освен Баретата още 11 души от групата, поискаха по-леки мерки за неотклонение. 9 от тях са с най – тежката мярка, един е с домашен арест и един с парична гаранция. Така само четирима от групата, които са в ареста, не поискаха да бъде изменена мярката им за неотклонение. Съдът обаче наложи по-лека мярка единствено на Баретата. Решението на градския съд на София не е окончателно и може да бъде обжалвано пред Софийския апелативен съд.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

водолей