Дневният ред на депутатите включва няколко законопроекта по предложение на "Възраждане", БСП и ИТН. Социалистите внесоха промени в закона за социалното осигуряване. От "Възраждане" имат предложение за промени в Изборния кодекс, а ИТН искат нови правила за свикване на референдум.

Свързани новини

08.11.2023 09:30

Сглобката бойкотира НС

Видян 1016 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Партиите от Сглобката провалиха първото редовно заседание на парламента след местните избори. Депутатите на 2 пъти не събраха кворум. Причината е, че народните представители от ГЕРБ-СДС изобщо не присъстваха, ППДБ отказаха да се регистрират, а ПГ на ДПС провеждаше съвещание и също игнорира пленарната залата.


Дневният ред на депутатите включваше няколко законопроекта. БСО внесе промени в закона за социалното осигуряване. От Възраждане имат предложение за промени в ИК, а ИТН искат нови правила за свикване на референдум.
Шефът на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова обяви, че депутатите им няма да идват в НС, а се събират в централата на партията.


„Притеснява ни, че се вземат решения, включително законодателни инициативи, без да се обсъдят с нас. Пример за това са данъчните закони, както ѝ кадровата политика. Все още се чудим защо зам.-министърът на електронното управление е на поста си”, каза тя.


От думите й стана ясно, че ГЕРБ свикват национален съвет на партията. Целта - да решат дали ще продължат да участват в управлението заедно с ППДБ. Лидерът на партията Бойко Борисов взе решението по време на предизборната кампания заради съмнение за задкулисни договорки и скрити коалиции на техните партньори във властта.


"Всяка партия има право да си избере лидерите, да си ги сменя, да има промяна", заяви в парламента съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков.


Отношенията в сглобката коментира така: "След изборите всяка партия трябва да направи ревизия и да осмисли резултатите си".


По думите му ГЕРБ ще има трудни моменти. Кирил Петков призова да дойдат в зала, за да може парламентът да работи.


"Идват данъчните закони, бюджета, вето, което трябва да се отхвърли, ще ги чакаме. Ние няма да се регистрираме, ако те не дойдат. Готови сме за срещи и разговори, всички реформи нас чакат, Шенген", каза още Кирил Петков.


Не може да се каже, че след местните избори е възникнала нова политическа ситуация, която да налага преразглеждане на приоритетите, в името на които беше създадено управлението". Това коментира съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов в кулоарите на парламента.


"Това управление от самото начало е трудно и носи негативи на всички участници в него. Всяка от партиите и коалициите ще си направи своя анализ, но аз очаквам като преминат малко умората и емоциите, да се върнем към народната нива и да продължим да орем, колкото и да е трудно".


Разговорът за смяна на министри трябва да се води главно с премиера и вицепремиера, които направиха селекцията, коментира Иванов. Попитан ще бъде ли подписано коалиционно споразумение с ГЕРБ, отговори, че от началото е настоявал всички договорки да бъдат в писмен вид.


"Колегите от "Продължаваме Промяната" също искат, всички искат, но живеем в една ситуация, в която не всичко се получава", коментира той.


Преди да се впуснем в коментари за подадената оставка на Мустафа Карадайъ, е редно да чуем какво ще кажат ДПС, посочи още Иванов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

стрелец