Целият персонал от над 140 души e освободен от работа

Свързани новини

01.03.2022 15:09

Северен поток 2 освободи целия си персонал и е пред фалит

Видян 1940 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Целият персонал от над 140 души на швейцарското дружество "Норд Стрийм 2", което е ангажирано с изграждането и експлоатацията на газопровода по дъното на Балтийско море "Северен поток 2", е бил освободен от работа, съобщиха компанията и швейцарският икономически министър Ги Пармелан, цитирани от ТАСС във вторник.


Причината е изострената геополитическа ситуация и наложените санкции срещу Русия, чийто газов гигант "Газпром" реално притежава "Норд Стрийм 2".


 


"Компанията бе принудена да разтрогне договорите с персонала и дълбоко съжаляваме за тази принудителна мярка", посочват от компанията, която допълва като причина санкциите, наложени от САЩ директно срещу нея.


 


Възможно е в най-скоро време "Норд Стрийм 2" да обяви фалит, според агенция Ройтерс. Според нейни източници компанията е наела финансов консултант за уреждане на редица задължения и може да започне официално процедура по несъстоятелност в швейцарски съд още тази седмица.


 


Изграждането на газопровода струва 11 млрд. долара и проектът бе приключен през септември миналата година, но от тогава чака сертифицириране от Германия и от ЕС.


 


Първоначално процедурата бе спряна до регистриране в Германия на отделно дружество, което ще управлява инфраструктурата на газопровода "Северен поток 2" на немска територия. Такова бе създадено, но след нахлуването на Русия в Украйна лицензирането бе прекратено, а преди ден британско-нидерландският енергиен гигант "Шел" (Shell) обяви, че се отказва от правото си на дял в газопровода.


 


Компанията, заедно с германските "Винтерсхал" (Wintershall) и "Унипер" (Uniper), австрийската "О Ем Ви" (OMV) и френската "Анжи" (Engie), финансираха проекта, срещу което трябваше да получат дял в "Норд Стрийм 2", притежаван изцяло от "Газпром".


 


При фалит на дружеството не е ясно как ще бъдат уредени финансовите отношения със западните партньори на "Газпром", инвестирали в тръбата, която към момента става неизползваема.


 


 


 





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

телец