09.03.2009 13:29

Семейни кланове окупирали „Паркинги и гаражи“

Видян 7410 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 3.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Близо 50 семейства са окупирали различни позиции в общинската фирма, позната на всички като „Паркинги и гаражи”, научи 19`. Въпреки че отскоро дружеството носи името „Център за градска мобилност”, фамилната сага продължава.


Шуробаджанашкият вирус е превзел както ключови места в администрацията, така и по-ниски звена, като обслужващото „синята зона” например, твърдят запознати. Според тях един от несменяемите служители в прословутата фирма бил Траян Варадинов. Още през 2006 г. в интернет форум за него се казва, че „е в близки отношения с директора Николай Александров и с членове на борда на директорите”, а от там и „главно действащо лице” в общинското предприятие. За непоклатимата му позиция допринасял и фактът, че години наред е лидер на „Подкрепа”. Синдикалистът бил пряко заинтересован от фамилната обсада, защото семейните представители го преизбирали единодушно за профсъюзен председател, твърди пред 19` служител, пожелал анонимност. От тази позиция пък той имал ключова роля при определянето на заплатите в дружеството. Също така бил и човекът, който уволнявал и назначавал хора във фирмата, пише още в нета.


Фамилията „Варадинови” е на челно място и в роднинския списък на работещите във фирмата, с който вестникът разполага. В него се посочва, че братът - Найден Варадинов, работи на общински паркинг под моста „Чавдар”. Наемател на паркинг в ж.к. „Левски Г”, на една спирка преди магазин „Домко”, пък била фирма „Шест плюс” на сина на Варадинов – Виктор. Служители твърдят, че наемът бил символичен, а паркоместата – над 200, и винаги било препълнено. Очевидно паркингът е превърнат в печатница за пари.


Според списъка бившият шеф на борда на директорите Сергей Йорданов е уредил сина си Тодор и жена му Нели, съответно като шофьор на „паяк“ и контрольорка. Случайно или не бащата на ексобщинаря от ССД Петър Атанасов – Христо пък работел на кабинка в „Синя зона“.


Както вече споменахме според информацията, достигнала до ушите на служители на дружеството, роднини заемат места на различни нива в него. Примерите са красноречиви – Янчо Деков бил касиер в „наказателен паркинг”, съпругата му Цветана работела в „Синя зона”. Синът им Росен пък поставял скоби. Служители твърдят, че по роднински единият помагал на другия за изпълнението на нормата, което пък им осигурявало премии.


Обикновено кръвните връзки са – съпруг, съпруга и потомство; майка и децата й; брат и сестра; леля и племенници; свекърва и снаха; братовчеди. Ако родителят работи в управлението, детето му е контрольор в „Синя зона”. В друг случай бащата е охрана във фирмата, а роднините му са сред т. нар. скобари. Или – съпругът държи паркинг, а жена му следи за реда в „зоната”. При друга конфигурация мъжът е монтьор към фирмата, синът е касиер на „наказателен паркинг”, а майката е на кабинка, пак в „Синя зона”.


Според закона за конфликт на интереси роднинството в държавните и общинските организации трябва да се декларира. Към определението за свързани лица в закона попадат съпрузите, роднините по права и сребърна линия до четвърта степен включително, както и по сватовство.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

риби