Свързани новини

06.04.2010 13:48

Секретарката на Първанов е шампионка по изгодни покупки на жилища

Видян 2109 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Когато в предния брой на Супер 19' писахме, че секретарката на Първанов – Марияна Добрева, е по-ИЗГОДНА партия от сина на държавния глава, не си пиляхме думите напразно. С нейните завидни умения да търгува недвижимости е цяло чудо защо си губи времето в канцеларията на татковия си приятел.
Ето и доказателствата:
За Коледа 2006 г., малко след спечелването на втория президентски мандат на Първанов, тя си подарява апартамент в изключително престижна сграда. Тя е построена под кодовото име блок 53Е от близкия до БСП предприемач Петър Манджуков на метри от бул. България. Неговият син, като представител на семейната фирма, продава на дъщерята на Николай Добрев перфектно жилище на осмия етаж на небостъргача за 81 444 лева. 55 000 лв. от тях са заем от Обединена българска банка. Става дума за апартамент с площ от 105,90 квадратни метра. По онова време реалната пазарна цена на жилището е над 250 000 лева.
Това не е първата изключителна бизнес сделка на Добрева. През 2002 г. тя вече е купила изключително изгодно друг имот в същия квартал, който явно много й харесва. Известната като най-силна по времето на Костов строителна компания Никми продава на дъщерята на червената легенда за зашеметяващите 30 100 лева, от които 20 000 лв. отново от кредит към ОББ, апартамент с фаталния номер 13 на бул. България. Жилището е на петия етаж и пак в много престижна сграда като се простира на 107,95 квадратни метра. Така цената му се връзва на няма и 300 лева на квадрат – между четири и пет пъти под пазарната.
Тази сделка удря в земята дори покупката, която с помощта на тогавашния кмет Софиянски, реализира Лили Иванова. За нейната сделка можете да прочетете в карето към статията.
В задачата се пита как милото момиче от знатна фамилия изплаща големите си кредити от 70 000 лева при нетна заплата не повече от 500-600 лева в президентството, което е известно с икономичен бюджет? А също по какъв начин Марияна успява, без да е спец по недвижимости, да прави такива уникални сделки? Дай, Боже, всекиму!



Лили взе за 31 713 лв. 107,11 кв.м в Лозенец



Новогодишният подарък от Столичната община за Лили Иванова по случай Новата 2002 година е продажбата на апартамент от 107,11 кв.м срещу нищожна сума. Певицата плаща някакви си 31 713 лв. при данъчна оценка на имота в нова кооперация 71 895,50 лв. Продавач от името на общината е нейната фирма Софийски имоти, чиито шефове в момента са в съда след проверка, назначена от Бойко Борисов по време на кметстването му. Към датата на придобиването пазарната оценка на жилището е 171 200 лв. Значи Лили го е взела 5, 4 пъти по-евтино.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

козирог

Енергетиката и вдъхновението ви ще са еднакво стабилни

Енергетиката и вдъхновението ви ще са еднакво