Sig Sauer

Свързани новини

02.04.2024 13:58

САЩ започна да въоръжава армията си с нова карабина

Видян 356 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Войските от 101-ва въздушнодесантна дивизия във Форт Кембъл станаха първите, които получиха пушките и леките картечници от следващо поколение на армията на САЩ.

Пентагонът реши не просто да пенсионира базираната на М16 автоматична карабина М4, но да въведе изцяло нов калибър, пише Дир.бг.

Целта е новият куршум да бъде по-мощен, за да може да пробива съвременните руски и китайски бронежилетки.

Това е първия път близо шест десетилетия, когато американска армейска част, получава изцяло нови леки оръжия с напълно нов калибър боеприпаси.

През април 2022 г. Sig Sauer беше избран от Пентагона за основен доставчик на "системата за отрядни оръжия от следващо поколение (NGSW)".

Семейството NGSW се състои от автоматичната карабина M7 и леката картечница M250, базирана на същата платформа. И двете идват със съвпадащи заглушители.

M7 и M250 могат по желание да бъдат сдвоени с усъвършенстваната система за контрол на огъня М157, която повишава точността и смъртоносността на оръдията.

M157 се състои от оптика с променливо увеличение (зуум 1x8), лазерен далекомер, балистичен калкулатор, набор от атмосферни сензори и компас.

Семейството огнестрелни оръжия MXC на Sig, което включва M7, също има заемки от дизайна на AR-15/M16. Новата карабина ползва механизъм за действие с газово бутало.

В сравнение с M4 и M249, които ползват калибъра на НАТО 5,56x45 мм, новите M7 и M250 използват калибър 6,8x51 мм. Освен това боеприпасите имат хибридно-метална обвивка, проектирана да намали теглото им. Освен по-добра пробивност, те имат и по-голям ефективен обхват.

M7 и M250 ще "осигурят значителни подобрения в способностите по отношение на точността, обхвата и общата смъртностност" за войниците, казват от Пентагона. "Те са леки, изстрелват по-смъртоносни боеприпаси, смекчават отката, осигуряват подобрена производителност на цевта и включват интегриран заглушител".

Новата карабина M7 тежи 4.46 килограма със своя заглушител и пълнител. Общата ѝ дължина е 914 милиметра. Скоростта на куршумите е 915 м/с, а пълнителите са с 20 или 25 патрона. Така се оказва, че М7 е малко по-тежка от М4.

В САЩ М7 веднага се сдоби с полу-автоматична версия за цивилния пазар, наречена MCX-SPEAR. Цената ѝ започва от 5000 долара.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Южна Африка

Южна Африка е "магнит" за руските туристи

Южна Африка е най-популярната дестинация ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

рак