Американски и руски дипломати ще се срещнат, за да обсъдят договора за намаляване на ядрените оръжия "в близко бъдеще", заяви говорителят на Държавния департамент на САЩ Нед Прайс.

Свързани новини

09.11.2022 11:11

САЩ и Русия ще проведат ядрени преговори: Държавният департамент

Видян 745 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Американски и руски дипломати ще се срещнат, за да обсъдят договора за намаляване на ядрените оръжия "в близко бъдеще", заяви говорителят на Държавния департамент на САЩ Нед Прайс пред репортери. По-рано Bloomberg и Kommersant се позоваха на източници, според които скоро в Египет може да се проведе заседание на Двустранната консултативна комисия (ДКК).

"Договорихме се, че ДКК ще се събере в близко бъдеще.Съгласно условията на Новия договор START работата на КСБ е поверителна, но се надяваме на конструктивна сесия“,заяви Прайс на брифинг за медиите.


САЩ вярват в "трансформиращата сила на дипломацията и диалога", но са "ясни и реалистични" по отношение на това, което могат да постигнат по отношение на Русия, добави Прайс. Разговорите са "фокусирани върху намаляването на риска", но Вашингтон иска да гарантира, че способността за предаване на послания напред-назад с Москва "няма да отслабне".

"Ако има, а изглежда, че ще има, заседание на ДКК, това е добре", добави Прайс, преди да се поправи и да каже, че заседанието със сигурност ще се състои.


Въпреки че Прайс не назова мястото на срещата, Bloomberg спомена Кайро като неутрално място, което е по-приемливо за Русия от Женева, тъй като Швейцария участва в санкциите на САЩ и ЕС срещу Москва заради конфликта в Украйна.

Новият СТАРТ е последното оставащо споразумение за контрол на ядрените оръжия между САЩ и Русия, което изтича през 2026 г. , ако не бъде подновено. Последното заседание на ДКК се проведе през октомври 2021 г.
 
 
 
 



 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

стрелец

Днес може да се развихрите

Днес може да се развихрите, светът ще има нужда от