Стою Стоев, ПП-ДБ: "Ние от ПП-ДБ ще подкрепим тази комисия. В момента съществува такава подкомисия, ние правим само това да увеличим административната тежест над НС. Това е безсмислено действие, но за да избегнем всякакви спекулации, ще подкрепим."

Свързани новини

29.09.2023 10:56

Със 140 гласа "за" създават постоянна парламентарна комисия за контрол на еврофондовете

Видян 467 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Парламентът реши да се създаде постоянна парламентарна комисия за контрол върху управлението на средствата от европейските фондове със 140 гласа "за", 37 "против" и 3-ма "въздържали се". Предложението беше внесено от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, съпредседателя на “Демократична България” Атанас Атанасов и депутата от ДПС Делян Пеевски. Наложи се по време на дебатите председателстващият заседанието Росица Кирова да ги прекъсне и да помоли за по-приличен език от депутатите, предаде БНТ.

    Кристиан Вигенин, БСП: "Надяваме се тази комисия да даде повече прозрачност, но не е това начинът. Защото тя ще управлява милиардите от ПВУ, но така както е формулирана, на практика ще управлява всички евр средства, тя създава възможности за злоупотреби."

    Стою Стоев, ПП-ДБ: "Ние от ПП-ДБ ще подкрепим тази комисия. В момента съществува такава подкомисия, ние правим само това да увеличим административната тежест над НС. Това е безсмислено действие, но за да избегнем всякакви спекулации, ще подкрепим."

    Костадин Костадинов, "Възраждане": "Ние няма да подкрепим това предложение. Жалка картинка е това, но това решение е безсмислено, това ще е 26-а комисия. Ако сега създаваме комисия за еврофондовете, след време ще я разделим на евро и фондове. Комисия за всеки един депутат. Това е абсурдно."

    Радостин Василев, независим депутат: "Преди два дни Добрев и ГЕРБ направиха пресконференция за фирми, свързани с ПП за милиарди, това е международен скандал. Похарчените от ПП милиарди ще са малко в сравнение с парите, които ще се дадат за администрацията в тази комисия. По-правилното нещо е ГЕРБ да разглобят тази сглобка, те може да се окажат по-малки крадци от ПП-ДБ."

    Делян Добрев, ГЕРБ-СДС: "Г-н Василев, има по-притеснителни неща от тези, които изброихте. Като фирми в Люксембург. Как ви се струва това - с 1 милиард разкриваме 100 работни места. Този сектор е достатъчно привлекателен, за да финансира в него частният сектор."

    Красимир Вълчев, ГЕРБ-СДС: "Това е най-големият проблем - правителството не успя да убеди, че работят за доброто на комплексите... преходът ще бъде справедлив само за едни хора. Колкото и да ни баламосва правителството и премиерът, ние имаме право да ги критикуваме."

    Радостин Василев: "Това правителство знае само да краде, но падне ли, всички отиват в затвора."

    Цончо Ганев, "Възраждане": "Най-нагло искате да откраднете милиард и половина и даже не искате да делите... Не става така. Вместо да откраднете милиард и половина, ще усвоите 500 млн., другите 500 милиона от кръга на Пеевски."

    Станислав Балабанов, ИТН: "Отдавна сме ви казвали, че сте политически аматьори, защото решихте да крадете от крадците, а крадците викат: дръжте крадеца! Не може толкова лесно да откраднете парите от крадците. Така предложена, ние няма да подкрепим тази комисия, но ако случайно я изберете, помислете как да е разделена на паритетен принцип и наистина да има някакъв контрол над нея. Ако не го направите, ще вкараме предложение за промяна на правилника."

    Корнелия Нинова, БСП: "Унизителен разговор. Дайте да върнем ГЕРБ, защото крадяли по-малко. Това чух. Това, което правят ПП-ДБ е благодарение на това, че ГЕРБ ги подкрепят. Да, сега е модерно да се бие по ПП-ДБ. Заслужавате си го. Но защо го позволявате? Колко закона приехте по ПВУ от онези 20? Значи не ви е приоритет. Но ви е приоритет да откраднете парите. Нека да си го кажем. ГЕРБ имат цел да убият ПП-ДБ. И да откраднат парите. Лъжат ви, мислят само как да откраднат парите и днес хората отново са на улицата. Всеки ден на власт е вреден, по-вреден и най-вреден за добруването на бг народ. Единственият извод - оставка."

    Даниел Лорер, ПП-ДБ: "Колеги, какво правите от тази трибуна? Искат да изгоним и последните инвеститори от България?"


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

водолей