По темата за вписването  на българите в Конституцията на  РСМ премиерът припомни, че “това е поет ангажимент не само към България, но и към всички останали страни членки на ЕС”.

Свързани новини

31.10.2022 09:38

Съмнителни хора стоят зад македонския клуб: Премиерът

Видян 875 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Т. нар. Македонски културен клуб Никола Вапцаров бе официално открит в Благоевград на фона на блокада на града от МВР, за да не се стигне до сблъсъци и провокации. Още часове преди церемонията, ВМРО организира протест по случая. Съпредседателят на партията Ангел Джамбазки отиде на място и определи проявата като "антибългарска провокация от сръбските марионетки в  РСМ".  Воеводите разположиха и тонколони със силна музика пред клуба.


Инициативата за откриването е на фондация, регистрирана в Канада и не е свързана с правителството в Скопие. В събота, по време на посещението си в РСМ, служебният премиер Гълъб Донев заяви, че в България се спазва правото за свободно сдружаване, но държавата ще следи внимателно дали дейността на клуба отговаря на законовите изисквания у нас.


Той посочи, че става дума за организация, която не е регистрирана по законите в България и има “съмнителни послания”. Донев беше категоричен, че държавните институции могат да гарантират реално културно сътрудничество.


По темата за вписването  на българите в Конституцията на  РСМ премиерът припомни, че “това е поет ангажимент не само към България, но и към всички останали страни-членки на ЕС”.
Донев направи коментара по време на церемонията, с която беше отбелязано началото на строителството на Източната част на железопътния Коридор 8, участък Куманово – Беляковце – Крива Паланка.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

дева

Днес фокусът ви ще се измести към любовта

Днес фокусът ви ще се измести към любовта, романтиката