Софийският градски съд (СГС) е отказал на Евелин Банев-Брендо да излежи присъдите му, наложени в Румъния и Италия, в България

Свързани новини

31.05.2022 16:18

Съдът отново отказа на Брендо да излежи присъдите си в България

Видян 1951 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Софийският градски съд (СГС) е отказал на Евелин Банев-Брендо да излежи присъдите му, наложени в Румъния и Италия, в България. Това се разбира от разпореждане на съдия Мирослав Георгиев от 17 май тази година, с което за втори път той отказва разглеждане на подобно искане на Брендо.


 


Първото е от средата на септември миналата година, няколко дни след като той беше задържан в Киев, Украйна. Дотогава той беше в неизвестност и беше издирван с европейска заповед за арест и с червена бюлетина на Интерпол.


 


Искането на Банев е присъдите му, наложени в Италия и Румъния да бъдат признати и изтърпени у нас заедно с наложеното тук наказание. В Италия той е осъден на 20 години затвор, в Румъния има влязла в сила 10-годишна присъда, а в България е осъден на шест години затвор за пране на пари от наркотрафик.



Софийският градски съд оставя молбата на Банев без разглеждане с мотив, че той може да излежи присъдите си в България, само ако се намира в страната или друга държава, член на Европейския съюз.


 


"В случая молителят Банев се намира на територията на Украйна, която не е член на ЕС и редът за признаване и изпълнение на съдебни актове за налагане на наказание лишаване от свобода, постановени в друга държава - член на ЕС, е неприложим. Поради това молбата на Банев се явява недопустима и следва да бъде оставена без разглеждане, а производството по делото прекратено. Процедурата по закона може да бъде развита след екстрадирането на Банев в България", пише в разпореждането си съдия Георгиев.


 


Банев бе задържан край Киев в началото на септември. На 8 септември украински съд е постановил временно задържане за 20 дни, а няколко дни по-късно - на 14 септември, чрез Министерството на правосъдието прокуратурата е изпратила молба за екстрадицията на Банев. От съда в Киев са посочили до българските власти, че са изпратили информация за ареста на Банев и в Румъния, където също е обявен за издирване заради влязла в сила присъда. Банев е освободен на 21 септември, след като става известно, че той има и украинско гражданство.



"Срещу него обаче е образувано наказателно производство от украинската прокуратура, в рамките на което бил иззет паспорт на името на украински гражданин с имена В.С.К., като след направена експертиза било установено, че Краич и Банев са едно и също лице", пише още в разпореждането.


 


От него става известно, че Банев се намира в момента в Украйна, въпреки че не е известно дали наистина е там. Молбата му е подадена чрез адвокат.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 01.06.2022 11:18

    нарко мафията зариби децата на лукановия елит, за да смуче от заграбеното

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

везни

Спонтанно предложение от ваша страна да направите услуга

Спонтанно предложение от ваша страна да направите