Свързани новини

12.09.2019 15:49

С крематориум откриха кампанията във Варна

Видян 1765 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Варненският крематориум, чиито създатели го определят като най-модерния на Балканския полуостров, беше официално открит, съобщава Дарик. Той е разположен на терен до гробищния парк в село Тополи. Строителството му започна през пролетта на миналата година , а пътят до завършването му съвсем не бил лесен, признава управителят Кирил Стоянов.


„Построяването на крематориум във Варна в очите на много хора беше само една смела идея, но силната амбиция ни помогна да реализираме нашия проект въпреки трудностите, коитоне бяха малко. В началото това, което започнахме, беше само една мечта, а днес вече е социална отговорност, тъй като мярката за едно модерно и цивилизовано общество, е отношението към неговите покойници. Това, което ние сме изградили, дава възможност на тези, които изпращат близките си, да им отдадат нужната почит в последният им път”.


Варненският крематориум е разположен върху терен от 8,5 дка. Целият процес е напълно автоматизиран.  Използваната технология дава стопроцентова гаранция, че в урната, която получават близките, е единствено и само прахта от костите на починалия


„Сградата се състои от административна част, модерна зала за провеждане на траурните церемонии, зала за раздаване, голямо хладилно помещение и зала за кремиране. Пещта е последен модел от етажен тип с усъвършенствана технология. Технологията гарантира на 100%, че в урната попада единствено прахът от костите на починалото лице. Кремацията отговаря на европейските норми за отделяне на вредните емисии. Нашият проект е фокусиран не само върху пазара, клиентите и техните потребности и предпочитания, но и върху опазване на околната среда и осигуряване на възможност на хората да изпратят достойно близките си в последния им жизнен път”, допълва Кирил Стоянов.


Комплексът на крематориума се допълва и с паркова част. В нея като могили са разположени колумбарийни стени, в които могат да бъдат поставени урните.


Варненският крематориум работи с всички траурни агенции, както и с общинските обредни фирми и предприятия.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

дева

Днес фокусът ви ще се измести към любовта

Днес фокусът ви ще се измести към любовта, романтиката