Недвижими имоти в Дубай

Свързани новини

29.03.2024 18:00

Руснаците намаляват инвестициите си в недвижими имоти в Дубай

Видян 545 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Руснаците намаляват инвестициите си в недвижими имоти в Дубай поради ръста на местните цени и по-строгата политика на САЩ за спазване на санкциите в емирството, съобщи Bloomberg.


Бумът на пазара на недвижими имоти в Дубай в годините след пандемията от Ковида-19 беше един от най-бързите в света, подхранван от благоприятните за инвеститорите реформи и рязкото нарастване на търсенето. Особено руснаците бяха сред най-големите купувачи на недвижими имоти в емирството, след като санкциите, наложени заради войната в Украйна, на практика им забраниха да инвестират в западни държави.


Оттогава обаче търсенето от страна на Русия се забави, тъй като напливът на емигранти в Дубай доведе до повишаване на наемите и ежедневните разходи, съобщи Блумбърг, като се позова на банкери, мениджъри и инвестиционни експерти. Въпреки че не се очаква масово изтичане на руски капитали от Дубай, според Филип Амарант от Henley & Partners "трендът върви надолу ".


Всъщност някои от моите руски клиенти намалиха активите си в Дубай, които купиха преди две години, поддържат все още малка база тук, но се върнаха в Москва или в други достъпни и много привлекателни юрисдикции като Мавриций", казва той пред изданието.


Руските физически лица и компании също така се сблъскват с проверки от страна на банките в Обединените арабски емирства, които са подложени на засилен натиск от страна на САЩ. Въпреки че държавата от Персийския залив не се е присъединила към западната кампания за санкции срещу Москва, местните кредитори се опасяват от вторични санкции, се посочва в статията.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

козирог