В последното си видеообръщение, публикувано в четвъртък - на 50-ия ден от руската инвазия, украинският президент Владимир Зеленский похвали храбростта на всички украинци, които са защитили страната

Свързани новини

15.04.2022 14:54

Руските кораби могат да стигнат . . . само до дъното": Зеленский в деня на потъването на Москва

Видян 1346 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В последното си видеообръщение, публикувано в четвъртък - на 50-ия ден от руската инвазия, украинският президент Владимир Зеленский похвали храбростта на всички украинци, които са защитили страната, предаде CNN.




"Тези, които спряха настъплението на безкрайните колони от руска техника; тези, които отблъскват постоянните атаки в Донбас; тези, които героично защитават Мариупол, помагайки на цялата ни държава да издържи; тези, които спряха настъплението от юг и прославиха нашата Чернобайвка; тези, които прогониха врага от север; тези, които показаха, че руската авиация е беззащитна", каза Зеленский.




След това Зеленский направи очевидна препратка към руския ракетен крайцер "Москва", който потъна край бреговете на Украйна в Черно море в четвъртък.


 


"Тези, които са показали, че руските кораби могат да стигнат. . . [Зеленский прави пауза, вместо да произнесе израза, който се свързва с руските кораби от един инцидент в началото на войната, след което продължава] само до дъното. "




Министерството на отбраната на Русия заяви, че корабът е потънал в резултат на експлозия след пожар с неизвестен произход, при който са се взривили складираните на кораба боеприпаси. Украйна твърди, че е ударила "Москва" с противокорабни крилати ракети и че тези ракети са предизвикали пожар, който е взривил боеприпасите.


 


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

близнаци

В последния ден на месеца може да откриете

В последния ден на месеца може да откриете, че се