Според съобщенията в сряда корабът "Москва" се е намирал на около 90 км южно от Одеса, когато на борда му е избухнал пожар

Свързани новини

15.04.2022 09:52

Ракетният крайцер Москва е потънал в Черно море

Видян 1335 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Руският ракетен крайцер "Москва", флагманът на Черноморския флот, потъна при буксиране в пристанището в условията на бурно море, съобщиха от Министерството на отбраната в четвъртък. Според руските военни корпусът на военния кораб е бил повреден от експлозия на боеприпаси, причинена от пожар на борда в сряда.




Украински официални лица твърдят, че техните сили са поразили кораба с противокорабни ракети. Пентагонът заяви, че не може да потвърди твърдението. В четвъртък над крайцера кръжеше американски дрон, който следеше движението му към Севастопол.


 


"По време на буксировката до пристанището на дестинацията, поради повреда на корпуса, причинена от детонация на боеприпаси, предизвикана от пожар, крайцерът "Москва" губи устойчивост. При бурните морски условия корабът потъна", съобщи руското министерство на отбраната в четвъртък вечерта.




Според съобщенията в сряда корабът "Москва" се е намирал на около 90 км южно от Одеса, когато на борда му е избухнал пожар. Според руските военни това е довело до експлозия на неуточнени складове с боеприпаси, което е повредило корпуса на кораба. Екипажът е евакуиран от намиращите се наблизо кораби на Черноморския флот и са изпратени влекачи, които да откарат "Москва" в Крим за ремонт.


 


В четвъртък сутринта от Москва съобщиха, че експлозиите на борда са спрели, пожарът е потушен и че крайцерът е на път към пристанището за ремонт. Той не беше спомената отново по време на редовния брифинг за военните операции в Украйна по-късно през деня.


 



Миналия месец Украйна заяви, че е потопила руския патрулен кораб "Василий Биков". Няколко дни по-късно обаче той се появява в Севастопол невредим. Поръчан през 1983 г. под името "Слава", крайцерът е оборудван с 16 противокорабни ракети, тежка противовъздушна отбрана, както и торпеда и тежки оръдия.


 


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

лъв