Свързани новини

25.06.2021 17:12

Руският флот и военновъздушните сили започват големи учения в Средиземно море

Видян 1376 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В петък сутринта руският флот започна съвместно учение в Средиземно море, заедно с ВВС и участието на крайцери, фрегати и подводници от Черноморския флот на страната, предаде RT.

Според руските военни учението ще включва 5 кораба, включително ракетния крайцер Москва и двете фрегати с управляеми ракети Адмирал Есен и Адмирал Макаров.

Москва е флагманът на руския Черноморски флот и първоначално е бил разположен от съветския флот. През 90-те години той претърпя обширен ремонт, а през 2000 г. беше възобновен.

Корабите ще бъдат придружени от двойка свръхзвукови самолети-прехващачи MiG-31K, базирани в руската авиобаза Хмеймим в Сирия.

Ученията ще се проведат в източната част на Средиземно море, където британският самолетоносач HMS Queen Elizabeth също участва във военни игри. Британският кораб е придружен от военни кораби за за война на повърхността на водата, със собствени оръжия и въоръжени сили, както и ядрена подводница и два кораба за снабдяване. Корабът превозва и американски боен самолет F-35.

Последната учебна мисия в Средиземно море идва само две седмици след като руският флот стартира мащабни военни учения в централната част на Тихия океан, включващи около 20 бойни кораба, подводници и поддържащи кораби. Тази мисия, която се проведе на около 4000 км от базата, беше насочена към упражняване на управлението на голяма група кораби далеч от дома.

В сряда руският флот се сблъска с най-скандалния си инцидент от известно време, когато британският миноносец HMS Defender наруши държавната граница в Черно море, близо до Крим. Според Москва бреговата охрана е изстреляла предупредителни изстрели, за да принуди британския кораб да промени курса. Лондон отрече тази версия на събитията, твърдейки, че не са изстреляни в посока на военния кораб.


 


Screenshot © Ruptly 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

телец