"Тази програма ще осигури по-нататъшното развитие на пътническия флот. Планира се изграждането на повече от 70 модерни и удобни хидробуса, електрически речни автобуси и круизни катамарани", добави той.

Свързани новини

15.04.2023 17:00

Русия разкри мащабни планове за корабостроене

Видян 4044 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Руското правителство планира да построи около 150 товарни кораба до 2027 г. в рамките на проект за преференциален лизинг, разкри заместник министър-председателят Денис Мантуров.

"Друга област, на която се обръща особено внимание в рамките на режима на санкции, са товарните кораби с различно предназначение и дедуейт", заяви Мантуров пред Съвета на федерацията.

Според официалния представител те ще включват танкери, зърновози, контейнеровози, баржи, влекачи и сухотоварни кораби, включително ледоразбивачи от арктически клас.

"Това ще допринесе за преориентирането на експортните потоци през водите на Азовско, Черно, Балтийско, Бяло и Каспийско море", отбеляза той.

Мантуров, който оглавява и Министерството на промишлеността и търговията, заяви, че Фондът за национално богатство на Русия ще помогне за построяването на 260 нови кораба.

"Тази програма ще осигури по-нататъшното развитие на пътническия флот. Планира се изграждането на повече от 70 модерни и удобни хидробуса, електрически речни автобуси и круизни катамарани", добави той.


Министерството на промишлеността и търговията очаква до 2035 г. в Русия да бъдат построени общо 985 кораба. В дългосрочен план то има за цел да построи 60 голямотонажни кораба и 93 среднотонажни кораба.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

рак