Свързани новини

12.10.2021 15:47

Русия и КНР спасиха Кристалина, САЩ: „Ще те наблюдаваме изкъсо”, пише FT

Видян 3142 пъти | Коментари 2
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

На осмата си сбирка по казуса Кристалина Георгиева и нагласяването на докладите за Китай и С. Арабия, шефът на МВФ Кристалина Георгиева засега оцеля на поста си, заради подкрепата на Русия и КНР. Тя е била привикана обаче на среща с финансовия министър на САЩ Джанет Йелън „на килимчето” в кабинета й в понеделник, където е получила недвусмислено предупреждение. „Докладът срещу Вас повдига закономерни опасения и ние  ще наблюдаваме, ще следва изкъсо новите факти и разкрития”, цитира я най-авторитетната финансова медия в света Файненшъл Таймс, която привежда и останалите факти по скандала, които представяме. „Администрацията на Байдън ще натисне МВФ и Световната банка за промени, които да предотвратят по-нататъчни манипулации, което бордът на МВФ взема под внимание. САЩ вярват, че проактивните стъпки трябва да бъдат направени, за да подсилят интеграцията и доверието в МВФ като институция и лидерство, да се възвърне прозрачността, да бъдат защитени хората, които докладват за проблеми вътре”, заяви американското финансово министерство. С други думи – Георгиева „ще царува, но няма да управлява”, в нея нямат доверие. Отказът на администрацията на Байдън да настоява за отстраняването на Георгиева предизвика мощен отпор от републиканците в Конгреса на САЩ. Недоволство има и сред демократите. Георгиева благодари в изявление за несъществуващото „пълно доверие на борда” в нея, която „вярно служи повече от 4 десетилетия”.
Това ни подсети и очаквайте утре: Как Румен Гечев и другият изпратен с Кристалина на Запад от ВИИ Карл Маркс при соца бяха обявени за агенти на ДС, само третата – Георгиева, не е засега!



 Пламен Валентинов



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 13.10.2021 09:54

    Дъртата хиена няма грам достойнство. Никога повече тя и нейното подобие Дянков не трябва да припарват до България и нейните институции. Мутрата да си ги прибира в ОПГ-то си

  • 001 Anonimen 12.10.2021 19:04

    Свършена е лелята! Както се полага на самозабравил се кариерист!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

телец

Този ден е малко по-интелектуален за вас

Този ден е малко по-интелектуален за вас, с други думи -