Българското отбранително министерство отговаря днес, че от януари 2022 г. до април 2023 г. в „ТЕРЕМ-ЛЕТЕЦ“ не са извършвани ремонт и/или модернизация на вертолети за Украйна.

Свързани новини

05.04.2023 16:52

Русия е поискала от България да спре ремонта на хеликоптери за Украйна, МО отрича да има такъв

Видян 780 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Русия е поискала България да, цитирам „спре ремонта на вертолети за Украйна“. Това става ясно от съобщение на отбранителното министерство. Министерството отрича да е имало такива дейности, предаде БНР.

Със специална нота от сряда Федералната служба по военно-техническо сътрудничество на Русия е посочила, че намира за „категорично неприемливо“ осъществяването на ремонта и модернизация на вертолети от типа „Ми“ в български предприятия, включително „ТЕРЕМ“, и последващата доставка за Украйна.

Дни преди днешното съобщение за това съобщи руската агенция ТАСС. Федералната служба по военно-техническо сътрудничество счита това за „грубо нарушение на международните задължения от страна на България и Чехия“.

Българското отбранително министерство отговаря днес, че от януари 2022 г. до април 2023 г. в „ТЕРЕМ-ЛЕТЕЦ“ не са извършвани ремонт и/или модернизация на вертолети за Украйна.

Министерството не посочва дали е отговорило официално на руската служба. В Доклада за състоянието на отбраната за 2202 Министерство отчита, че невъзможността за доставка на специфични резервни части и консумативи поради санкциите срещу Русия създават проблеми на армията. И изтъктна, че хибридните атаки против държавите от НАТО и ЕС целят и вътрешнополитическа дестабилизация и обществено противопоставяне, намаляване на солидарността и подкрепата за Украйна.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

дева

Днес фокусът ви ще се измести към любовта

Днес фокусът ви ще се измести към любовта, романтиката