"Имаше няколко души в блока. Един от мъжете беше бос и по пижама. Каза, че е чул силен шум и излязъл да види какво се случва на долните етажи. Разказа ни, че когато стигнал на първия етаж се разминал с Румен Тонев, който се качвал от мазето към първия етаж и му казал: "Твоят приятел Иван се опита да ме убие".

Свързани новини

13.12.2023 16:54

Румен Тонев разказал при ареста пред полицаи как е застрелял Иван Владимиров-Нав

Видян 851 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Трима полицейски служители на 5-о районно управление в София разказаха как са били извикани в кооперацията на ул. Черковна, как са намерили тялото на застреляния психолог Иван Владимиров-Нав и как са задържали неговия съсед и обвинен за убийството му Румен Тонев. Те дадоха показания пред съда, който гледа делото за убийството на 8 февруари.
"Тялото беше оставено в седнало положение, леко наклонен на една страна, а гърбът му беше подпрян на стената до вратата на мазето, която беше отворена. По земята имаше следи от кръв, личеше, че тялото е било влачено по стълбите надолу", разказаха полицаите, които са били извикани на мястото на престъплението. Единият от тях е останал да охранява, а другият е повикал подкрепление, линейка и е тръгнал към горните етажи.


"Имаше няколко души в блока. Един от мъжете беше бос и по пижама. Каза, че е чул силен шум и излязъл да види какво се случва на долните етажи. Разказа ни, че когато стигнал на първия етаж се разминал с Румен Тонев, който се качвал от мазето към първия етаж и му казал: "Твоят приятел Иван се опита да ме убие".


Полицаите се насочили към жилището на Тонев, почукали на вратата и той им отворил. "Пистолетът беше оставен на дивана. Арестувахме го и не е оказвал никаква съпротива", разказаха полицейските служители. Още докато били в дома му, Тонев веднага е разказал какво се е случило и че е прострелял жертвата.


"Каза, че пистолетът е законно притежаван, че има патрон вътре. Каза и че е бивш колега. Не сме пипали оръжието. Разказа, че чул удар по вратата и излязъл. Видял Иван Владимиров и го напръскал със спрей за самозащита. Иван тръгнал да тича нанякъде, но малко след това се върнал и замахнал да го удари с ключалка за заключване на колело. Прострелял го е в главата на площадката пред вратата. Каза, че след това го е дърпал надолу, като дойде линейка, да е по-близо до вратата", обясниха полицейските служители, които са арестували Тонев.


По време съдебното заседание показания даде и съседка, която разказа, че е имало спорове между двете семейства заради оплакване от страна на Тонев от силен шум. Жената разказа и как няколко пъти вратата на семейството на Владимиров е била цапана с масло, а бравата с грес, като е имало и сигнали към полицията.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

риби

Не позволявайте да ви налагат темпо на работа

Не позволявайте да ви налагат темпо на работа, което