Свързани новини

19.11.2009 13:45

Родилка почина в Бургаската болница

Видян 1707 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Днес в "Неонатология" в Бургаската болница е починала родилка, болна от грип А (H1N1), чието бебе е извадено, предаде БГНЕС. Новороденото е момиченце, състоянието му е стабилно.
Друга родилка е в критично състояние. Бебето й също е извадено и се наблюдава в "Неонатология". То е момченце.
Трета родилка, която е била приета в реанимацията, изваден й е плодът и е излекувана, е напуснала отделението самоволно. Оставила е детето на грижите на държавата.
Всички пациенти, които постъпват със симптомите на новия грип, се лекуват с най-модерни медикаменти, които струват на болницата близо 2000 лв. на ден. Полагат се всички възможни грижи, но при напредването на болестта картината се усложнява, стига се до белодробен оток, разпад на белия дроб и сърдечни нарушения, които всъщност се явяват причина за смъртта. Особено податливи на новия грип са бременните, напомнят от лечебното заведение. Смъртността е характерна както за сезона, така и за време с грипна епидемия. Положението е било абсолютно същото миналата година, и по-миналата, когато заболеваемостта от грип в Бургас е била повишена. Всяка година в България от усложнения след грип умират близо 3000 души.
От болницата напомнят на всички бургазлии да ограничат контактите си с други хора, докато трае грипната епидемия и да търсят веднага лекарска помощ при най-малко неразположение. Това важи особено за бременните, децата, младите хора и лицата с хронични заболявания, които са с намален имунитет.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

овен

Днес ще имате чувството, че ви отказват полагащото ви се

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Днес ще имате чувството, че ви отказват полагащото ви