Свързани новини

14.05.2014 14:24

Ретро трамвай и безплатен автобус возят в София

Видян 2507 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

50 събития очакват столичани в Нощта на музеите тази събота. От 18,00 до 24,00 часа музеите ще отворят с безплатен вход. В  Национална художествена галерия (НХГ) освен постоянната експозиция може да бъде разгледана галерия от Портрети на известни българи с двуезичен каталог. Ще бъдат представени образите на 12 известни българи, определили нашата национална идентичност като Патриарх Евтимий, поети, художници и театрали.Заедно с това посетителите ще могат да видят и експозицията Графичните ателиета на Хуан Миро.


В Музея за социалистическо изкуство ще се завъртят документални филми за Дечко Узунов, Никола Мирчев и Ненко Балкански. Игри и играчки от древността ще покаже изложбата, която се открива на 18 май в Археологическия музей.


И тази година Столичната община пуска безплатен автобус, който ще тръгва от 18,00 часа пред НХГ и ще се движи до Националния исторически музей в Бояна. Освен обновената експозиция на Зала 2 – Античност и златното съкровище от Дъбене, гостите на музея ще имат уникалния шанс да седнат зад масата на политбюро на ЦК на БКП, където е взето историческото решение за 10 ноември 1989 г. В същата пленарна зала децата ще могат да разгледат униформи на чавдарчета и пионерчета и да научат нещо повече за тях.


Полет с балон ще бъде най-привлекателната атракция, която предлага в Нощта на музеите Националният военноисторически музей. Всеки ще може да стане диригент за една минута и да дирижира военни маршове и класически произведения със Студентския камерен оркестър.


Софийската градска художествена галерия ще се включи в акцията на хартиения фест и от 21,00 часа пред нейната сграда ще дефилира модно ателие на открито.


В градинката пред Народния театър ще има изложба с най-доброто от Хартиения арт фест.


Назад във времето ще може да се върнем и с Пътуващия ретро трамвай, който ще се движи между 16,00 и 22,00 ч. от пл. Възраждане до пл. Журналист.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

риби

Това е подходящ момент да се съсредоточите върху изграждането на силни

Това е подходящ момент да се съсредоточите върху