Свързани новини

09.11.2021 12:12

Рекорден ценови връх на биткойн над 68 000 долара

Видян 1928 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

По време на азиатска търговия във вторник водещата криптовалута Биткойн поскъпна само в рамките на няколко час над нивата от 67 000 и 68 000 долара, достигайки нов рекорден пик около 68 500 щатски долара, предаде БНР.

Последва известно отстъпление към нива около и малко под 68 000 долара, но въпреки това Бикойнът все още поскъпва с близо 3% в рамките на днешната търговия.

В същото време и втората по пазарна капитализация дигитална валута Етер (етериум) поскъпна драматично до нов исторически връх около 4 825 долара.

И двете основни дигитални валути увеличиха стойността си двукратно от юни насам и поскъпнаха с близо 70% от началото на октомври.

Рязкото възходящо движение идва на фона на засилващ се ентусиазъм относно все по-обширното възприемане на криптовалутите, както и с оглед на притеснения, свързани с растящата глобална инфлация, което кара инвеститорите да гледат на цифровите валути като убежище на техните активи.

"Имаме усещането, че пазарът се е променил“, каза пред Ройтерс Матю Диб, главен оперативен директор в базирания в Сингапур мениджър на криптоактиви Stack Funds, посочвайки рязкото нарастване на търсенето на дигитални валути от големите инвеститори и дори от пенсионните фондове.

Финансовите потоци в биткойн продукти и фондове достигнаха рекордните досега 6,4 млрд. долара през настоящата година, като само през миналата седмица те възлизат на 95 млн. долара, показват данни на мениджъра на цифрови активи CoinShares.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

козирог

Днес ще се окажете по-фокусирани върху външния си вид

Днес ще се окажете по-фокусирани върху външния си вид,