22.12.2009 10:44

Река Тунджа преля, наводнявайки Одрин

Видян 1612 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Река Тунджа преля, наводнявайки пограничния регион Одрин. Повишен е дебитът на реките Марица и Арда. Наводнени са много жилища, магазини, работни места и рибарските пристани.


Залят е спортният комплекс край Одрин, където се провеждат традиционните народни борби Къркпънар. Преустановено е движението в критичните райони, съобщиха от одринското валийство, където е сформирана кризисен щаб. Дебитът на Тунджа е 216 куб. м в секунда, а на Марица 466 куб. м. в секунда. "Продължава повишаването на дебита на реките. Засега няма опасност от преливане на река Марица. Но положението с река Тунджа, която преля, е по-критично, затова затворихме 3 от мостовете над реката", каза валията на Одрин Мустафа Бююк. Турски медии коментираха, че повишаването на нивото на реките край Одрин е в резултат от преливането на язовирите на българската страна.


"Комшиите отвориха язовирните шлюзове и затова Тунджа преля", анонсира тв каналът СННТЮРК. Но от официални турски източници стана известно, че България е уведомила предварително турската страна, че ще отвори шлюзовете. Съгласно постигната договореност, България е задължена да уведомява турската страна, когато прави това. Според местните синоптици, валежите ще продължат още ден-два. Информацията е на БГНЕС.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

везни

Оптимизъм, спокойствие и ведрина

Оптимизъм, спокойствие и ведрина са ви подготвили