Като „авантюра” и „фикция” определи бившият финансов министър Владислав Горанов бюджета на ППДБ. Пред тв Бг он еър и експертното предаване Мoney.bg той първо разкритикува Асен Василев, че не е спазил правилата на нормалната бюджетна процедура да го внесе в рамките на октомври, като очевидно го е било страх заради изборите на 29-и.

Свързани новини

23.11.2023 14:15

Реалният дефицит е 5%, а новият дълг може да стигне над 12 млрд.лв.: Горанов

Видян 1082 пъти | Коментари 4
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Като „авантюра” и „фикция” определи бившият финансов министър Владислав Горанов бюджета на ППДБ. Пред тв Бг он еър и експертното предаване Мoney.bg той първо разкритикува Асен Василев, че не е спазил правилата на нормалната бюджетна процедура да го внесе в рамките на октомври, като очевидно го е било страх заради изборите на 29-и. На практика бюджетът още не бе внесен и месец по-късно – на 23 ноември, въпреки че няма никакви пречки за това.


Според Горанов реалният дефицит, като се отчетат въображаемите приходи, които няма да бъдат постигнати, е 5% и тъй като очевидно няма да бъдем приети в Еврозоната през 2025 г. е по-добре да ги впишем така и да работим спокойно, а в следващия бюджет вече да сме си организирали нещата не за 3, а за много под 3%. Сегашното положение той обрисува с думи на президента, като го определи с „шарлатания”.


Според него новият дълг догодина може да достигне и 12 млрд.лв., т.е. на практика борчовете на страната да се удвоят за 3 бюджета на Асен Василев. Напомняме, че за 3 г. България натрупа 1 млрд. долара повече дълг, отколкото за всичките 45 г. соц.  


Илиян Костадинов



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 004 Лекуващ лекар 24.11.2023 17:04

    Що някой като Хампарцумян или Ангелов от НПО-то "Сoрос и компания" не коментира, как при Бай Тошо за ТРИДЕСЕТ години дългът бе 10 милиарда, като имахме и 4 милиарда за вземане от длъжници, а сега Кокорчо за година ни натовари с 10 милиарда ???!!! Ай сиктир, и без извинение!!! Слава Американу, край на Булгаристану и АМИН !!!

  • 003 Отче Ваш 24.11.2023 16:59

    Пак ни вземат за щастливите прасета от кочината Булгаристан !!! Живей сега на кредит, и го изплащай докато си жив. За мат‘ряла зануляване, за банкстерите пържоли. Промоциите означават просто ПРЕОЦЕНЕНА СТОКА, зачеркнатите стари цени означават, че стоката е с изтичащ или дори вече изтекъл срок на годност така, че ако е храна, изобщо не я вземайте. А, ако искаш черен петък - напий се в четвъртък вечерта !!!

  • 002 Живял като човек в България 24.11.2023 16:57

    Ако трябва да се доверим на официалната версия на управляващите на бандити: днес влизаме в еврозоната и утре се събуждаме богати!!! И пак ще пеем дружно "спете спокойно, деца, баща Ви е невинен“ !!!

  • 001 Anonimen 23.11.2023 18:29

    Затвор за този крадец! Още малко и щеше да унищожи българите чрез задържане на доходите, само и само да се докарат с Мутрата пред ЕС, за да не ги закачат за кражбите!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

дева