Оръжието е негодно и е още една странна акция на Берлин

Свързани новини

04.03.2022 17:06

Ръждясало оръжие от ГДР дава Берлин на Киев: Билд

Видян 3454 пъти | Коментари 5
Гласували 5 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Ръждясали 35-годишни оръжия - остатък от дълбокия резерв на армията на несъществуващата от 3 октомври 1990 г. Германска демократична република. 2700 ракети тип Стрела по супер остаряла руска технология. Това е немската подкрепа за Украйна, пише и показва най-тиражното издание в страната Билд, което има ясна антируска позиция от години, както и целия си концерн.


Оръжието е негодно и е още една странна акция на Берлин, след като преди войната, за разлика от САЩ, Великобритания, Прибалтика, Полша, предостави за помощ на Киев 5000, отново стари и незнайно колко годни, каски.


Напомняме, че обещаните от източноевропейските членове на НАТО и ЕС бойни самолети за Украйна също се оказаха блъф. От 70-те чакани машини, няма да бъде дадена нито една. То не беше и реално. Почти половината от тях - 30 бройки, се водеха на България. А нашата страна има едва 12 летящи военни самолета.


Не стана ясно кой - кого излъга: дали обвиненият от Политико за фейк списъка на самолетите и не особено адвекватен върховен комисар по външната политика Борел, който допреди седмици дори не беше чувал, камо ли да знае какво означава системата СУИФТ - известен факт за всеки, влизал в коя да е банка; дали нашето правителство, по-конкретно новия ни отбранителен министър - преди това - до вторник, бг посланик в НАТО, който е възможен източник на информацията; дали родното правителство, което показва тотална дезорганизация по целия процес, свързан с войната - от говоренето, през организацията, та дори до разпределението на прииждащите от Украйна бежанци.

 

 Пламен Валентинов

 

 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 005 РБ 07.03.2022 12:51

    Ние ставаме мишени, веднага след като се разправят с Украйна, неутрални, снишени, все тая! Които призовават за неутралитет, въпреки че сме в НАТО или да не се дава оръжие на Украйна, са пета колона, която се стреми към окупация на България от русия на путен

  • 004 Anonimen 06.03.2022 16:00

    никакво оръжие за Украйна,удължавате агонията й....а ние ставаме мишени...

  • 003 Anonimen 06.03.2022 15:58

    ето как и колко запада/германия/обичат и са лицемерни с и източните държави?у нас се изпращат стоки второ качество с изтекли срокове или негодни.......стига сте летели по запада......

  • 002 Тихомир Томов 04.03.2022 19:44

    Докато се надприказват, Зеленски ще офейка с милиардите, а ЕС ще дава пари за пътища и домове !

  • 001 Слава на Украйна! 04.03.2022 19:02

    Няма старо оръжие, има некадърни ползватели. Ако са добре съхранявани, Стрелите могат да вършат работа, но не винаги ще сработват/насочват правилно към целта. Всяка помощ е от значение, не игнорирайте това! България какво даде??!??!? - много приказки, даже нинова отказа оръжие...

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

дева

Днес фокусът ви ще се измести към любовта

Днес фокусът ви ще се измести към любовта, романтиката