Ракът на мозъка

Свързани новини

17.11.2023 17:33

Ракът на мозъка е водеща причина за смъртност от рак при децата в САЩ: Проучване

Видян 845 пъти | Коментари 2
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  Смъртността от левкемия, която някога е била най-честата причина за смърт от рак сред децата в САЩ, е намаляла почти наполовина между 2001 и 2021 г., според доклад, публикуван от Центровете за контрол и превенция на заболяванията в САЩ, предаде CNN.


Оттогава насам ракът на мозъка се е превърнал във водеща причина за смъртност от рак при децата, като води до около 1/4 от всички смъртни случаи от рак сред лицата под 20-годишна възраст.


 Смъртността сред децата от рак е с една четвърт по-ниска, отколкото преди две десетилетия, но спадът не е равномерен за всички групи.


 Според доклада през 2021 г. на всеки 100 000 деца на възраст под 20 години се падат 2,1 смъртни случая от рак, което е с 24% по-малко в сравнение с 2001 г., когато те са били около 2,8.

Смъртността е намаляла със сходни темпове при чернокожите, белите и испаноговорящите деца между 2001 и 2011 г. и не се наблюдава значителна разлика в смъртността. През следващото десетилетие обаче процентите продължават да намаляват само при белите деца. Според доклада на CDC през 2021 г. смъртността от рак сред белите деца е с около 20 % по-ниска, отколкото при чернокожите или испаноезичните деца.

Смъртността от рак при децата е намаляла във всички възрастови групи между 2001 и 2011 г., но значителният спад е продължил само сред децата под 10 години между 2011 и 2021 г., показва докладът. Все пак смъртността от рак сред тийнейджърите - при които смъртността е по-висока от тази при другите деца - през 2021 г. е с 23% по-ниска, отколкото през 2001 г.

Като цяло ракът е четвъртата водеща причина за смърт сред децата на възраст от 1 до 19 години в САЩ, според данни на CDC.


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 18.11.2023 22:50

    както казва дългогодишен онколог от 2-3 години наблюдава при ваксинираните за ковид много бързо развитие на рак със смъртен изход, нарича го турбо рак, последният му случай е от момче на 12 години ваксинирано, след 4-5 месеца умира от мозъчен тумор

  • 001 Anonimen 18.11.2023 01:09

    това е защото голяма част от белите не си ваксинират децата, информирани за опасните ваксини, в които има ракови вируси, правенето на ваксини е доста мърлява и безотговорна дейност, ползват тъкани от болни животни или абортирани човешки фетуси, като майките явно са болни при спонтанните аборти и вирусите преминават в плода, така възникна и СПИНа преди години, от тъкани на болни зелени маймуни правят ваксини за хепатит В и заразяват хората с вируса на СПИН, други вируси причиняват аутизъм - мозъчно увреждане, диабет 1 - панкреатит и какво ли не, за съжаление тези неща се крият от населението, за да не пострадат парите на фарма фирмите, а и плащат на ваксинаторите за всяка сложена ваксина - основно детски ОПЛ и те си траят и не им пука, но ето го видеото с малтретираното дете със специални потребности от момиче, което вероятно също не е в най-прекрасно ментално състояние - агресивно. Една трета от европейците също не искат да рискуват живота и здравето на децата си като ги ваксинират с несигурните течности

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

близнаци

Едно такова майско празнично се получава при вас

Едно такова майско празнично се получава при вас.