Свързани новини

31.01.2017 10:27

Радев: Сигурността на европейските граждани започва от сигурността на границите на България

Видян 1239 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Сигурността на европейските граждани започва от гарантирането на сигурността на външните граници на България". Това заяви държавният глава Румен Радев на съвместен брифинг с председателя на Европейския парламент Антонио Таяни, съобщиха от пресслужбата на президента. Държавният глава изрази увереност, че в партньорство с европейските институции въпросът за общата европейска сигурност ще намери своето успешно и трайно решение.


„Миграцията е предизвикателство за целия Европейски съюз, а не само за отделните национални държави", заяви Антонио Таяни, който изрази пълната подкрепа на Европейския парламент за предприетите от страната ни мерки за справяне с миграционния натиск и предоставянето на закрила на бежанците.


Антонио Таяни потвърди и позицията на ЕП, че България отговаря на всички изисквания за присъединяване към Шенгенското пространство. „Това решение обаче трябва да бъде взето с консенсус и от държавите-членки", добави председателят на ЕП.


Антонио Таяни приветства и избора на дългогодишния представител на страната ни в Европейския парламент Илияна Йотова за български вицепрезидент.


Предстои днес президентът Румен Радев да разговаря с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг и ще посети Върховното главно командване на Обединените въоръжени сили на НАТО в Европа, в Монс.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

рак