Свързани новини

10.06.2019 12:01

Радев: Рубин усеща пулса на българското общество

Видян 1362 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Връчването на орден „Стара планина“ на американския посланик Ерик Рубин показва значението, което България отдава на партньорството си със САЩ. Това каза президентът Румен Радев, който удостои посланика на САЩ Ерик Рубин с орден „Стара планина“ първа степен, предаде Фокус.


„За мен е чест да удостоя с най-високото държавно отличие посланик Ерик Рубин за неговия безспорен принос и всеотдайна работа за развитие на двустранните отношения между България и САЩ. Считам, че това високо отличие е израз и на значението, което България отдава на стратегическото партньорство със САЩ“, заяви Радев. Той посочи, че посланик Рубин е ръководил американското посолство в България по време на различни глобални предизвикателства. „Но той направи така, че в тази сложна международна обстановка нашите отношения да се развият възходящо и актуализира двустранния дневен ред. Проведоха се много срещи и посещения на високо ниво, които маркираха и за години напред посоката на нашите отношения. Специално в сферата на отбраната и сигурността посланик Рубин внесе нов импулс с особен акцент на модернизацията на българските ВВС“, посочи държавният глава. Радев уточни, че по време на мандата на посланик Рубин се е разширил обхватът на двустранните отношения и тренировките. „Задълбочиха се и нашите търговско-икономически връзки. Тук дойдоха важни американски търговски мисии, организираха се бизнес форуми, имаше срещи на различни нива – правителство, бизнес, образование. И резултатите са красноречиви – в последните години имаме непрекъснат солиден възход на двустранния стокообмен“, коментира президентът.


Румен Радев определи посланик Ерик Рубин като достъпен посланик, който усеща пулса на българското общество. „Със своите многобройни и разнообразни инициативи, посещения в цялата страна и срещи с представители на културата, образованието и бизнеса, той намери достъп до обикновения български гражданин и отправи своите послания“, заяви той.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 30.06.2019 14:08

    Американският възпитаник Радев демонстрира английско чувство за хумор? Туземците награждават генерал-губернатора на подмандатната територия? Логично е обратното: "...Най-после съдът, тоест Домат, се върна в залата. — Станете прави! — заповяда дон Мерудия, но сам остана седнал. — Внимание, ще прочета присъдата — каза дон Домат. — Ето я: Съдът признава, че графините имат право да изискват заплащане за дъжда и за другите атмосферни явления. Затова постановява, както следва: всеки гражданин трябва да внася в управлението на замъка два пъти повече от това, което искат графините. През залата премина ропот. — Тишина! — извика дон Домат. — Предупреждавам ви, че ще опразня залата. Не съм свършил. Съдът реши също, че трябва да се плаща наем за росата, сланата, мъглата и другите форми влага. Присъдата влиза в сила от този момент. ..."

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

везни

Днес темите ще са свурзани най-вече с личния ви живот

Днес темите ще са свурзани най-вече с личния ви живот,