Свързани новини

16.07.2010 10:09

Р. Овчаров: Русия не робува на приятелства

Видян 1036 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Дал съм своя принос поне в началото на реализацията на този проект и силно се надявам да се доведе до практическа реализация. Радвам се, че премиерът е оценил това. Това каза пред БНР бившият енергиен министър Румен Овчаров относно проекта "Южен поток”.


Тези, които преговарят с Русия трябва да знаят две неща, първо БСП трябва да забравят, че Русия ще им свърши опозиционната работа. Русия има интерес и отстоява своите интереси изключително твърдо и безкомпромисно, допълни Овчаров. Илюзията, че с една среща, че с един ход ще бъдат решени проблемите, бързо ще бъде разсеяна. По "Южен поток” не са уточнени нещата по трасето, въпросът с транзитните такси също не е решен, заяви Овчаров. Ако използваме трасето само за транзит, няма да можем да го използвам за вътрешни нужди. В тази насока не бива да се правят отстъпления, според мен. Относно това дали отпада опасността да бъдем заобиколени от това трасе, Овчаров коментира, че не бива да се гледа на руската страна като страна, която робува на приятелства, тя си гледа нейните интереси. България трябва да защитава своите национални интереси, категоричен бе Овчаров. България има изключително добри условия в момента, предпоставки за провеждане на полезни преговори с Русия, от нас следва да довършим работата, която вече е започната, каза още Овчаров. Ако някой смята, че цената на газа е функция на някакъв пазарлък, той според мен се заблуждава. Цената на газа се базира на цени на енергийни ресурси, заменящи природния газ. Дали ще се сложи един енергиен ресурс или друг, дали ще се премине от заплащане в евро, в долари, това са детайли от формулата, уточни Овчаров.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

везни

Спонтанно предложение от ваша страна да направите услуга

Спонтанно предложение от ваша страна да направите