11.07.2023 22:07

Путин в Китай през октомври

Видян 3065 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Президентът на Русия Владимир Путин ще направи посещение в Пекин, което ще съчетае с присъствие на международен форум там, по покана на председателя на КНР и генсек на Компартията на Централната държава Си Дзинпин. Тази новина, която ще бъде демонстрация против заповедта за задържането на държавния глава от международния съд, обяви пред Първи канал на московската телевизия влиятелният депутат Вячеслав Никонов. Той беше част от мощва парламентарна делегация, посетила КНР. Той е внук на бившия премиер и външен министър по времето на Сталин и в началото на управлението на Хрушчов - Вячеслав Молотов, чието име е най-прочуто от пакта му с Рибентроп за подялбата на Полша от 1939 г.


Отцепените тогава в полза на СССР области се превръщат в днешната Западна Украйна, която по онова време е република на Съветския съюз, каквато се явява и до края на 1991. Неотдавна Полша смрази президента Зеленский с намеци за махане на границите между нея и Киев, което на практика означава, че тя не е лишена от спомени и надежди в тази посока.


Делегацията в Пекин е водена от Валентина Матвиенко, председател на горната камара на руския парламент - Съвета на федерацията. Тя е втора във формалната структура на властта в Кремъл след президента Путин. По времето на Елцин тя стига до поста вицепремиер, а после при наследника му първо е губернатор на родния му Петербург и цялата Ленинградска област, а после оглавява Сената на РФ. Тя обяви, че е постигнато пълно съгласие с китайската страна по всички обсъждани теми, в това число по война в Украйна. 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 11.07.2023 23:01

    Ааа..., и ние българите искаме парче от тортата.Прадядо ни Ерник е основал Магна България там още когато рашките и поляците са скачали по дърветата.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

везни

Днес темите ще са свурзани най-вече с личния ви живот

Днес темите ще са свурзани най-вече с личния ви живот,