Руският президент Владимир Путин и президентът на САЩ Джо Байдън (вляво) присъстват на среща във вила "Ла Гранж" в Женева, Швейцария.

Свързани новини

12.02.2022 08:19

Путин ще разговаря с Байдън

Видян 1734 пъти | Коментари 1
Гласували 2 рейтинг: 3.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Президентът на САЩ Джо Байдън ще се обади на руския президент Владимир Путин в събота вечерта московско време, съобщиха от Кремъл в петък. Това става след писмено искане от Белия дом. Двамата лидери ще обсъдят настоящото напрежение около Украйна.


"Американската страна поиска разговор с президента Путин и той ще се състои утре вечер московско време", заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.


Байдън напусна Белия дом в петък следобед и се отправи към президентския център в Кемп Дейвид, Мериленд. Предполага се, че ще остане там през уикенда.


Малко преди заминаването си съветникът на Байдън по националната сигурност Джейк Съливан публично призова всички американски цивилни граждани да напуснат Украйна, като заяви, че в случай на руска инвазия, която може да се случи "всеки ден", те може да не успеят да го направят или да разчитат на нова военна евакуация на САЩ в стил Афганистан.

 
 
Макар че Съливан описа предстоящата руска атака срещу Украйна , която съвпадна със съобщенията, разпространени в американските медии в петък, той заяви, че тези съобщения не са верни, тъй като Белият дом смята, че решението за атака все още не е взето в Москва.


От края на октомври САЩ твърдят, че Русия се готви да нападне Украйна, а Москва определя тези твърдения като "фалшиви новини".

 
 © Sputnik / Mikhail Metzel



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 12.02.2022 16:38

    САЩ лъжат за "руска инвазия",а се готвят ТЕ да НАПАДНАТ и предизвикат конфликт с Русия,но ще налапат дървото май,да се махат от границите ни и от Украйна,за да има мир....никой не ни заплашва,само злословят.....

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

риби

Това е подходящ момент да се съсредоточите върху изграждането на силни

Това е подходящ момент да се съсредоточите върху