Говорителят на Кремъл заяви, че преговорите ще се проведат както с участието на руски и севернокорейски делегации, така и във формат "на четири очи".

Свързани новини

13.09.2023 10:37

Путин се среща с Ким Чен-ун на руския космодрум Восточний

Видян 861 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Президентът на Русия лично е посрещнал лидера на Северна Корея на космодрума "Восточний", става ясно от видеозапис на ръкостискането, споделен от Кремъл.

Владимир Путин е пристигнал във Восточний след двудневно посещение на Източния икономически форум във Владивосток. Севернокорейският лидер пътува до съоръжението на борда на бронирания си влак, след като във вторник сутринта премина на руска територия.

"Много се радвам да ви видя", каза Путин на своя гост, като отбеляза, че тази година се навършват 75 години от основаването на Северна Корея и 70 години от примирието в Корейската война, както и 75 години от дипломатическите отношения с Русия.

Севернокорейският лидер благодари на Путин за поканата и "много топлото посрещане", според видеозаписи на ръкостискането на лидерите, споделени от руски медии.


Коментирайки дневния ред на руско-севернокорейската среща на върха, прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че предстоящите разговори ще се съсредоточат върху редица "чувствителни въпроси", както и върху двустранното икономическо и културно сътрудничество и цялостната ситуация в региона. Говорителят на Кремъл заяви, че преговорите ще се проведат както с участието на руски и севернокорейски делегации, така и във формат "на четири очи".

Ким Чен-ун е на посещение в Русия на фона на повишеното напрежение на Корейския полуостров, където Пхенян нееднократно изстрелва ракети, както и на военни учения с участието на южнокорейски и американски войски. В сряда, точно преди срещата с Путин, Сеул обвини Пхенян в поредното изстрелване на ракета.


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей

Видим напредък ще постигнете с проектите

Видим напредък ще постигнете с проектите, които сте